Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dolgulu İrmik Tatlısı

Dolgulu İrmik Tatlısı
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
dolgulu-irmik-tatlisi.jpg

Dolgulu İrmik Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un (Kontrollü ekleyin gerekirse un eği yapabilirsiniz )
Şerbeti İçin
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu
Ortasına
  • Fıstık ceviz yada fındık

Dolgulu İrmik Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz kaynamaya başlayınca limonu ekleyip 15 dakika kısık ateşte kaynatıp ılınması için kenara alıyoruz.
  2. Hamurumuz için un hariç bütün malzemeyi ekleyip karıştıralım en son unumuzu ek edip yoğuralım ele yapışmayan bir hamur olmalı.
  3. Hamurdan kesimler koparıp ortasını açıp içine fıstığımızı yahut cevizimizi bırakıp yuvarlayalım.
  4. Son olarak irmiğe bulayıp tepsiye dizelim evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  5. Birinci sıcaklığı çıkan tatlımıza soğuk şerbetimizi döküp ortada bir zıt düz yaparak şerbetini güzelce çektirelim … afiyetle ????
 
858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt