Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Doku mühendisliğinde önemli bir adım

Doku mühendisliğinde önemli bir adım
0
64

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Doku mühendisliğinde kayda değer bir adım Hacettepe Üniversitesi (HÜ) araştırmacıları, suni dokuların üretiminde kullanılan bir değişiklik plastikler olan polimerlere nano yapılar ekleyerek doku mühendisliğinde manâlı bir başarıya imza attılar 1548333778 1548333778 dokumuhendisligindeonemlibiradim5c4f94aa930b9dokumuhendisligindeonemlibiradim5c4f94aa930b9 http:wwwmedyapazaricomimagessaglikdok Bu gelişmeyle polimer yüzeylerde çoğaltılan dokuların, çoğaldığı yüzeylerden uzaklaştırılması sırasında sık karşılaşılan doku bozulmaları büyük ölçüde ortadan kalkıyor Araştırma sonuçları, doku mühendisliğinde dünyanın en ileri teknolojilerini kullanan Japon bilim çevrelerinin de dikkatini çekti Geliştirilen sistemin öncelikle suni korneaların elde edilmesi almak üzere pek fazla tıp uygulaması için yenilikler getirdiği kaydedildi HÜ Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Olgun Güven, polimerlerin doku mühendisliği ve biyomedikal alanında yaygın kullanıldığını belirterek, özellikle hücre tabakalarının üretiminde en ileri teknolojilerin Tokyo Medical College'da uygulandığını söyledi Güven, şöyle konuştu: Japonya'daki çalışmalarda polimer yüzeylerde oluşturulan termal duyarlıklı ara yüzeyler tesadüfen olarak sentezleniyor ve bu nedenle optimum koşullar, bir anlamda sınamayanılma yoluyla belirleniyor Biz nanoteknoloji ile arayüzeydeki polimerlerde kalınlığı nanometre boyutunda kontrollü bir tabaka elde ettik Elde ettiğimiz tabakada bu hücreler büyüyor, gelişiyor ve ortamın sıcaklığının kontrolü ile blok halinde büyüdükleri yüzeyden ayrılmış oluyorlar Bu Nedenle hücreli tabakalarının bir tüm halinde alınıp vücuda yapılacak aktarımların önündeki engeller de aşılmış oluyor''  

858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt