bilgisayarci
FD Üye

Kayseri’nin Develi ilçesinde Devlet Hastanesi’nde misyonlu nöroloji hekimi tabancayla ayağından yaralayan sanık hakkında mütalaa verildi. Sanığın ‘tasarlayarak taammüden öldürmeye teşebbüs’ cürmünden cezalandırılması istenirken, mütalaaya karşı savunma yapan sanık “İstesem öldürürdüm” dedi.
Kayseri Adalet Sarayı 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar M.G., S.D. ve İ.A. tutuklu bulundukları ceza infaz kurumundan Sesli ve Manzaralı Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, tutuklu sanık S.D. duruşmada yer almadı.
Müşteki tabip Erdal K. ile taraf avukatları da duruşmaya katıldı.
Cumhuriyet savcısı tutuklu sanıklar M.G. ve S.D.'nin ‘tasarlayarak taammüden öldürmeye teşebbüs' hatasından, tutuklu sanıklar İ.A. ve S.D.'nin ise ‘tasarlayarak taammüden öldürmeye azmettirme' kabahatinden cezalandırılması tarafında mütalaa verdi.
'Doktor bana aksi bir üslupla geldiği için birden oldu'
Tabip Erdal K.'ya silahla saldıran sanık M.G. savunmasında, “Benim öldürmek üzere bir niyetim yoktu. İstesem öldürürdüm. Hekim bana karşıt bir üslupla geldiği için birden oldu” dedi.Sanık S.D. ise, “Ben silahı görünce M.G.'nin yanına gitmedim. Bizim öldürmek üzere bir niyetimiz olsa arabayı sürerken ateş ederdik. 8 aydır tutukluyum. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum” tabirlerini kullandı.
M.G.'yi azmettirdiği savı ile yargılanan sanık İ.A. da, “Ben kimseyi azmettirmedim. Uzun müddettir tutukluyum. Beraatımı talep ediyorum” dedi.
Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının mütalaaya karşı savunma yapmak için müddet istemeleri üzerine duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Ne olmuştu?