Resimli Doktor Bey Boreği Tarifi
Doktor Bey Boreği Tarifi
Doktor Bey Boreği yapılışı
Doktor Bey Boreği nasıl yapılır
Doktor Bey Boreği Tarifi Resimli
imagesdoktorbeyboregitarifiresimli5ad45563224ba
Malzemeler
500 gr kiyma
yarim su bardagi su
1 Su bardagi zeytinyagi
2 Corba kasigi yogurt
1 Sise soda
2 Corba kasigi kasar peyniri rendesi
6 Su bardagi un
2 Kilo patlican
1 Adet yumurtanin sarisi
Yarim su bardagi susam
Tuz, karabiber
Dilerseniz corekotu
Hazırlanışı
Kiymayi yarim su bardagi suyla pisirip, suyunu suzun
Genis bir kapta zeytinyagi, yogurt, soda, kiymayi hasladiginiz su ve kasar peyniri rendesini karistirin
Elinizle yogurarak hamur kivamina getirin ve 1 saat dinlendirin
Patlicanlari kozleyin
Soyun ve ezerek pure haline getirin
Kiymayla kariptirip, tuz ve karabiber ilave edin
Hamurdan yumruk buyuklugunde parcalar koparip, elinizle acin
Ortasina hazirladiginiz harctan koyup, kenarlarini kapatin
Hamur bitene kadar bu islemi tekrarlayin
Boreklerin uzerine yumurta sarisi surup, susam ve dilerseniz corekotu serpin
200 dereceli firinda uzeri kizarana dek pisirip, servis yapin
Doktor Bey Boreği Tarifi
Doktor Bey Boreği yapılışı
Doktor Bey Boreği nasıl yapılır
Doktor Bey Boreği Tarifi Resimli
imagesdoktorbeyboregitarifiresimli5ad45563224ba
Malzemeler
500 gr kiyma
yarim su bardagi su
1 Su bardagi zeytinyagi
2 Corba kasigi yogurt
1 Sise soda
2 Corba kasigi kasar peyniri rendesi
6 Su bardagi un
2 Kilo patlican
1 Adet yumurtanin sarisi
Yarim su bardagi susam
Tuz, karabiber
Dilerseniz corekotu
Hazırlanışı
Kiymayi yarim su bardagi suyla pisirip, suyunu suzun
Genis bir kapta zeytinyagi, yogurt, soda, kiymayi hasladiginiz su ve kasar peyniri rendesini karistirin
Elinizle yogurarak hamur kivamina getirin ve 1 saat dinlendirin
Patlicanlari kozleyin
Soyun ve ezerek pure haline getirin
Kiymayla kariptirip, tuz ve karabiber ilave edin
Hamurdan yumruk buyuklugunde parcalar koparip, elinizle acin
Ortasina hazirladiginiz harctan koyup, kenarlarini kapatin
Hamur bitene kadar bu islemi tekrarlayin
Boreklerin uzerine yumurta sarisi surup, susam ve dilerseniz corekotu serpin
200 dereceli firinda uzeri kizarana dek pisirip, servis yapin