nicebayan
FD Üye
- Etkileşim
- 2
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Evli çiftlerin istedikleri vakit cinsel ilişkiye girmesi oysa çocuk sahibi olmak istemediği dönemlerde veya flört dönemlerinde yaşanan yasaklanmış cinsel ilişkilerde elbette doğum yoklama yöntemleri büyük ağırlık taşımaktadır Bu gaye doğrultusunda
Evli çiftlerin istedikleri zaman cinsel ilişkiye girmesi ama çocuk sahibi edinmek istemediği dönemlerde veya flört dönemlerinde yaşanan yasaklanmış cinsel ilişkilerde kuşkusuz doğum denetim yöntemleri büyük ağırlık taşımaktadır Bu amaç doğrultusunda değişik ve epeyce fazla doğum denetim yöntemi bulunmakta iken, sanırsak bu yöntemlerin ne değin manâlı olduğuna da değinmemize lüzum yoktur
İşte o yöntemler;
– Erkek ’te kondom kullanımı,
– Bayan ’da kondom kullanımı,
– Spermisid fitiller,
– Takvim yöntemi,
– Geri çekme,
– Diyafram,
– Rahim içi vasıta (Spiral),
– Doğum yoklama hapı,
– Minipill,
– Tüplerin bağlanması,
– Erkek kordonlarının bağlanması,
– Norplant,
– AmbarProvera (3 aylık aşı),
h 3Doğum kontrol yöntemleri
Evli çiftlerin istedikleri zaman cinsel ilişkiye girmesi ama çocuk sahibi edinmek istemediği dönemlerde veya flört dönemlerinde yaşanan yasaklanmış cinsel ilişkilerde kuşkusuz doğum denetim yöntemleri büyük ağırlık taşımaktadır Bu amaç doğrultusunda değişik ve epeyce fazla doğum denetim yöntemi bulunmakta iken, sanırsak bu yöntemlerin ne değin manâlı olduğuna da değinmemize lüzum yoktur
İşte o yöntemler;
– Erkek ’te kondom kullanımı,
– Bayan ’da kondom kullanımı,
– Spermisid fitiller,
– Takvim yöntemi,
– Geri çekme,
– Diyafram,
– Rahim içi vasıta (Spiral),
– Doğum yoklama hapı,
– Minipill,
– Tüplerin bağlanması,
– Erkek kordonlarının bağlanması,