Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Doğum Günü Pastası (Tadı Garanti)

Doğum Günü Pastası (Tadı Garanti)
0
37

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
dogum-gunu-pastasi-tadi-garanti.jpg

Doğum Günü Pastası (Tadı Garanti) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet hazır pandispanya
  • Süt (Keki ıslamak için)
İç ve dış muhallebisi için;
  • ️3 su bardağı süt
  • ️1 adet yumurta sarısı
  • ️6 yemek kaşığı toz şeker
  • ️2.5 yemek kaşığı nişasta
  • ️1 paket vanilin
  • ️1 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • ️1 paket kremşanti
çikolata sosu için;
  • ️1 paket krema
  • ️Sütlü çikolata
İçi için;
  • ️Çilek
  • ️Muz
  • ️Antep fıstıklı draje
  • İstediğiniz meyve ve süsleri kullanabilirsiniz
Benim kullandıkalrım ;
  • ️Çilek
  • ️Antep fıstıklı draje
  • ️Küçük inciler
  • ️Hindistan cevizli çikolata
  • ️Antep fıstığı

Doğum Günü Pastası (Tadı Garanti) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak muhallebiyi hazırlıyoruz. Süt yumurta ve şekeri tencereye alıyoruz şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra vanilin, nişasta ve unu ekliyoruz ve topak kalmayana kadar tekrar karıştırıp ocağın altını açıyoruz.
  3. Muhallebi kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  4. Daha sonra muhallebiyi soğumaya bırakıyoruz ve soğuduktan sonra içine kremşantiyi ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  5. Daha sonra pandispanya kekini az bir sütle ıslıyoruz ve muhallebiden sürüyoruz.
  6. Muhallebinin üstüne meyve (çilek, muz) ve antep fıstıklı drajeyi koyuyoruz.
  7. Sonra sütle ıslattığımız öteki kekle kapatıyoruz ve kekin üst ve yanlarının tümünü muhallebi ile kaplıyoruz.
  8. Çikolata sosu için birinci evvel kremayı ısıtıyoruz fakat kaynatmayın.
  9. Daha sonra çikolataları içine koyup eritiyoruz ve biraz soğumaya bırakıyoruz.
  10. Daha sonra muhallebiyle kapladığımız kekimizin üstüne döküp her yerine yayıyoruz. (benim çikolata sosum kesinlikle birazda olsa kalır o yüzden plastik bir saklama kabına alıp buzlukta saklayabilirsiniz).
  11. Süslemesi büsbütün size kalmış. Ben meyve olarak çilek, süsleme olarakta hindistan cevizli çikolata, inci topları ve içine koyduğum antep fıstığı draje sini ve antep fıstığı kullandım.
Doğum Günü Pastası (Tadı Garanti) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,695Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt