
Doğum Günü Pastası (Tadı Garanti) Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet hazır pandispanya
- Süt (Keki ıslamak için)
- ️3 su bardağı süt
- ️1 adet yumurta sarısı
- ️6 yemek kaşığı toz şeker
- ️2.5 yemek kaşığı nişasta
- ️1 paket vanilin
- ️1 yemek kaşığı un (tepeleme)
- ️1 paket kremşanti
- ️1 paket krema
- ️Sütlü çikolata
- ️Çilek
- ️Muz
- ️Antep fıstıklı draje
- İstediğiniz meyve ve süsleri kullanabilirsiniz
- ️Çilek
- ️Antep fıstıklı draje
- ️Küçük inciler
- ️Hindistan cevizli çikolata
- ️Antep fıstığı
Doğum Günü Pastası (Tadı Garanti) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak muhallebiyi hazırlıyoruz. Süt yumurta ve şekeri tencereye alıyoruz şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra vanilin, nişasta ve unu ekliyoruz ve topak kalmayana kadar tekrar karıştırıp ocağın altını açıyoruz.
- Muhallebi kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra muhallebiyi soğumaya bırakıyoruz ve soğuduktan sonra içine kremşantiyi ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Daha sonra pandispanya kekini az bir sütle ıslıyoruz ve muhallebiden sürüyoruz.
- Muhallebinin üstüne meyve (çilek, muz) ve antep fıstıklı drajeyi koyuyoruz.
- Sonra sütle ıslattığımız öteki kekle kapatıyoruz ve kekin üst ve yanlarının tümünü muhallebi ile kaplıyoruz.
- Çikolata sosu için birinci evvel kremayı ısıtıyoruz fakat kaynatmayın.
- Daha sonra çikolataları içine koyup eritiyoruz ve biraz soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra muhallebiyle kapladığımız kekimizin üstüne döküp her yerine yayıyoruz. (benim çikolata sosum kesinlikle birazda olsa kalır o yüzden plastik bir saklama kabına alıp buzlukta saklayabilirsiniz).
- Süslemesi büsbütün size kalmış. Ben meyve olarak çilek, süsleme olarakta hindistan cevizli çikolata, inci topları ve içine koyduğum antep fıstığı draje sini ve antep fıstığı kullandım.