Sitelerin Dogalgaza geçiş zorunlulugu var mi?
Yargıtay'ın bu konudaki kararı ise bakın özetle şöyle: "Ferdi ısınma doğal gaza dönüştürülecekse, karar için kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu yeterlidir. Ancak merkezi ısıtma katı yakıtla yapılırken doğal gaza geçilmişse, ferdi ısınma için gerekli karar bütün kat maliklerinin rızası ile verilmelidir."
Doğalgaz hizmet bedeli nedir?
Fiyatlar 1 Ocak 2021'den itibaren geçerli olacak. Resmi Gazete'de yayımlanan Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu kararına göre, yeni yılda doğalgaz bağlantı bedeli 656,70 liradan, 749 liraya yükseldi. Ön ödemeli değişim bedeli ise 268,7 liradan 306 liraya artarken, güvence bedeli ise 60 lira zamlanarak 620 lira oldu.
Doğalgaz kesintisi neden olur?
Doğal gaz dağıtım şirketine başvurarak yeni bir sözleşmeyle aboneliği kendi üzerinize almazsanız doğal gaz kesilir. Borcunuzu zamanında ödemezseniz dağıtım şirketi hizmeti ihbardan sonra durdurur. Dağıtım şebekesinde yaşanan arıza ya da kesinti yüzünden kapatılabilir.
Doğalgaz açılması ne kadar sürer?
Kullanım Sözleşmesi imzalayan müşterinin doğalgazı, bir gün sonra müşterinin aramasına gerek olmaksızın, sayaçta takılı bulunan gaz kesme aparatı Bursagaz yetkilileri tarafından alınarak açılır. (Evinde Sözleşme imzalanması halinde gaz aynı gün açılır.)
Doğalgaz yakmayan komşu nereye şikayet edilir?
Yine kanunun 33'üncü maddesi gereği kaloriferi yakan komşu, ana taşınmazın bulunduğu yerdeki sulh hukuk mahkemesine başvurarak hakimin müdahalesini isteyebiliyor.
Apartmanda doğalgaz yakmamak suç mu?
Doğalgaz yakmayan komşu cezası hakkında açıklama yapan Hürriyet Gazetesi yazarı Oya Armutçu, Avukat Mustafa Şeref Kısacık tarafından yapılan açıklamaya yer vererek "Bireysel ısınmada, komşunun kaloriferinin yakmasının zorunlu olduğuna dair KMK'nda yasal bir düzenleme bulunmamaktadır.
Hizmet bedeli ne demek?
Hizmet bedeli, biletleme servis ücretine verilen isimlerden biridir. İki kavram da biletleme esnasında verilen hizmet için talep edilen ücreti ifade eder.
Kombi takılmadan doğalgaz açılır mı?
Doğalgaz Bağlatma ve Yeni Kombi Alım Süreci Yeni eve taşınırken ilk kombi alımında, doğalgaz dağıtım şirketi ile doğalgaz aboneliği başlatma işlemleri uygulanır ve yetkili bayi aracılığıyla uygun proje çizilerek tesisat ve kombi montajı işlemleri gerçekleştirilir.