Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Doğal işlenmiş ve yapay tuketim maddeleri nelerdir

0
189

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0

Doğal madde , doğada saf olarak bulunan,işlenmemiş,herhangi bir katkı malzemesi katılmamış her maddeye denir

Ornek olarak; tuz,su,ham petrol,taş,mermer,altın,şeker,pamuk vb

İşlenmiş madde , bir doğal maddenin işle enip,şekillendirilerek oluşturulmuş maddeye işlenmiş madde denir

Ornek olarak; tahta masa, kağıt, vazo, kaşık, yun veya ipek kumaş, odun

Yapay madde , tuketimin artması nedeniyle doğal maddelerin yetmediği durumlarda doğal madde yerine kullanılan ama insan eliyle yapılmış maddelere denir

Ornek olarak; kaucuk, naylon, plastik, teflon, sunta vb

Similar threads

Doğal tamamlanmış ve suni tüketim maddeleri nelerdir Doğal madde , doğada saf olarak bulunan,işlenmemiş,herhangi bir katkı maddesi malzemesi katılmamış her maddeye denir Misal olarak; tuzlu,su,ham petrol,taş,misket,altın,şeker,pamuk vb İşlenmiş madde , bir doğal maddenin işle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
193
doğal ve işlenmiş maddeler Doğal madde: Doğadan olduğu gibi yada cok hazla yapısal değişikliğe uğramadan elde edilmiş maddelere doğal maddeler denir Doğal maddelerin bazıları ceşitli işlemlerden gecirilerek kullanılır Orneğin tuz doğal bir maddedir ve doğadan elde edildiği gibi kullanıla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
doğal ve işlenmiş maddeler nelerdir?? nolurdoğal ve işlenmiş maddelere ornekler Cevap: doğal ve işlenmiş maddelere ornekler doğal:tuz,su,ham petrol,taş,mermer,altın,şeker,pamuk vb bu maddelerin en kucuk parcası yine maddenin kendisidir yapay:tahta masa,kağıt,vazo,kaşık,yun veya ipek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
doğal ve bitmiş maddeler Doğal madde: Doğadan olduğu gibi yada fazla hazla yapı değişikliğe uğramadan elde edilmiş maddelere doğal maddeler denir Doğal maddelerin bazıları çeşitli işlemlerden geçirilerek kullanılır Mesela tuz doğal bir maddedir ve doğadan elde edildiği gibi kullanıla bilir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Doğal İşlenmiş Ve Yapay Madde ayrımı Doğal İşlenmiş Ve Yapay Maddeler nelerdir Cevremizde gorduğumuz maddeleri doğal, işlenmiş ve yapay olarak sınıflandırabiliriz Kendiliğinden, bir dış zorlama olmadan ve insan eliyle yapılmamış maddeler doğaldır Doğal maddelere benzetilerek, insan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
858,523Konular
981,288Mesajlar
31,141Kullanıcılar
sadeeSon üye
Üst Alt