Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dizmana

Dizmana

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Dizmana Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket instant kuru maya (10 gr)
*1 adet yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
*55 su bardağı un

İçi malzeme;


*1 kase lor peyniri
*4 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için;


*2 su bardağı yoğurt
*1 adet yumurta
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım çay bardağı sıvı yağ

Dizmana Tarifi Yapılışı Merhabalar
Sizlerle göçmen böreği olan dizmananın tarifini paylaşmak istiyorum
Su, ılık süt bir kaba alınır üzerine maya eklenip eritilir Sıvı yağ, tuz ve yumurta karışıma eklenip çırpılır Yavaş yavaş un eklemesi yapılarak hamur toparlanır Üzeri kapatılıp 1 saat kadar mayalandırılır Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır çok fazla büyük olmasın bezeler kabarma payını da hesap edelim Bir kaseye az sıvı yağ alıp elinizi yağa bandırıp yapın böylesi daha kolay oluyor Yuvarlanan parçaları yassılaştıralim içine lor ve sıvı yağ karışımından koyup kapatalım Yağlanmış tepsiye yaptıkça yan yana çok sıkıştırmadan sıralayalım Hepsini bu şekilde yapıp bitirelim Tepside 15 dakika mayalandıralım sos malzemelerini çırpalım mayalanan böreğimizin üstüne kaşık ile her yerine denk gelecek şekilde bolca sos dökelim Susam çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim Fırından çıkan böreğimizi bir süre dinlendirip servis edelim
AFİYET OLSUN
 
858,505Konular
982,843Mesajlar
33,080Kullanıcılar
SceptreSon üye
Üst Alt