iltasyazilim
FD Üye
Diyet lazanya nasıl yapılır
Resimli Perhiz Lazanya tarifi
Malzemeler
* 350 gr yağsız kıyma
*2 soğan
*3 diş sarımsak
*1 adet tablet et suyu
*1,5 su bardağı sıcak su
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 tatlı kaşığı salça
*4 domates
*3 yemek kaşığı mısır unu
*1 paket lazanya
*2 su bardağı süt
*100 gr kaşar peyniri
*Maydanoz, Karabiber, Tuz
Perhiz Lazanya nasıl yapılır:
Soğanı ince doğrayıp, sarmısakları en ince ayrıntısına kadar dövün Kıymayı bir tencerede koyulaşana değin kavurun Eğer yağı fazlaysa süzün ya da havlu kağıtla fazlasını alın Soğan ve sarmısakları ekleyerek 34 dakika pişirin Diğer yanlamasına et suyu tableti ve suyu karıştırın Kıymaya kekik, domates salçası, domatesleri ek edin Kapağını kapatarak 15 dakika kendi halinde pişmeye bırakın
sonradan 1 çorba kaşığı mısır ununu birazcık soğuk suyla karıştırıp tencereye dökün 23 dakika daha pişirinFırın kabına haşladığınız lazanyalardan, tepsiyi kaplayacak şekilde dizin Kıymalı sosun bir kısmını dökün Her Yerde bir sıra lazanya dizin ve kalan sosun hepsini dökün En üstü son lazanyayı koyun
Kalan iki çorba kaşığı darı ununu birazcık soğuk sütle karıştırın Pürüzsüzleşene dek ezin Kalan sütü küçük bir tencereye alın Isıttıktan sonra darı unlu karışıma katın ve sürekli karıştırın Sütü yeniden tencereye alın Kaynamaya başlayana kadar aralıksız karıştırın
2 dakika pişirin İçine rendelenmiş peynirleri ekleyip tuz ve karabiber ile tadlandırın Baştan karıştırıp ocaktan indirin Sosu lazanyanın üzerine döküp orta derece ısıda 2530 dakika pişirin Üzeri pişip, hafif sararınca fırından çıkarın Kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapabilirsiniz *
Resimli Perhiz Lazanya tarifi
Malzemeler
* 350 gr yağsız kıyma
*2 soğan
*3 diş sarımsak
*1 adet tablet et suyu
*1,5 su bardağı sıcak su
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 tatlı kaşığı salça
*4 domates
*3 yemek kaşığı mısır unu
*1 paket lazanya
*2 su bardağı süt
*100 gr kaşar peyniri
*Maydanoz, Karabiber, Tuz
Perhiz Lazanya nasıl yapılır:
Soğanı ince doğrayıp, sarmısakları en ince ayrıntısına kadar dövün Kıymayı bir tencerede koyulaşana değin kavurun Eğer yağı fazlaysa süzün ya da havlu kağıtla fazlasını alın Soğan ve sarmısakları ekleyerek 34 dakika pişirin Diğer yanlamasına et suyu tableti ve suyu karıştırın Kıymaya kekik, domates salçası, domatesleri ek edin Kapağını kapatarak 15 dakika kendi halinde pişmeye bırakın
sonradan 1 çorba kaşığı mısır ununu birazcık soğuk suyla karıştırıp tencereye dökün 23 dakika daha pişirinFırın kabına haşladığınız lazanyalardan, tepsiyi kaplayacak şekilde dizin Kıymalı sosun bir kısmını dökün Her Yerde bir sıra lazanya dizin ve kalan sosun hepsini dökün En üstü son lazanyayı koyun
Kalan iki çorba kaşığı darı ununu birazcık soğuk sütle karıştırın Pürüzsüzleşene dek ezin Kalan sütü küçük bir tencereye alın Isıttıktan sonra darı unlu karışıma katın ve sürekli karıştırın Sütü yeniden tencereye alın Kaynamaya başlayana kadar aralıksız karıştırın
2 dakika pişirin İçine rendelenmiş peynirleri ekleyip tuz ve karabiber ile tadlandırın Baştan karıştırıp ocaktan indirin Sosu lazanyanın üzerine döküp orta derece ısıda 2530 dakika pişirin Üzeri pişip, hafif sararınca fırından çıkarın Kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapabilirsiniz *