iltasyazilim
FD Üye
Diyet Beze (Dukanher Evre) Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta akı
*2 yemek kaşığı tatlandırıcı
*12 yemek kaşığı süt tozu (şart değil)
*Çok az tuz
*12 damla limon suyu
Diyet Beze (Dukanher Evre) Tarifi Yapılışı Bu tarifi özellikle poğaça veya kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı süreceğiniz zaman yumurtanın akı boşa gitmesin diye yapabilirsiniz Ayrıca çıtır çıtır tatlı bir atıştırmalık elde etmiş olursunuz
Yumurta akını çok az tuz ve 12 damla limon suyu ile çırpın Tuz ve limon suyu yumurta akını fazladan kabartmaya yarayacak Krema kıvamına gelene kadar yumurta akını çırpın İyice katılaştıktan sonra tatlandırıcı ve süt tozunu da ekleyerek biraz daha çırpın Daha sonra yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine küçük topçuklar halinde sıkın Ben bunu yapmak için buzdolabı poşeti kullanıp ucunu kestim ve o şekilde sıktım Krema pompanız varsa elbette onu da kullanabilirsiniz, şekli çok daha albenili olur
Pişirirken püf noktamız fırının 100 derece olması Normal kekpoğaça pişirirken yaptığımız gibi 170180 derece yaparsak çıtırlaşmadan yanar 100 derece ısınmış fırında 1 saat boyunca bekletin Çıtır atıştırmalığınız hazır
Tarif bir kişiliktir Pasta süslemekte kullanılabilir, veya birden fazla kişi atıştıracaksanız ölçüyü artırabilirsiniz Afiyet olsun
*1 yumurta akı
*2 yemek kaşığı tatlandırıcı
*12 yemek kaşığı süt tozu (şart değil)
*Çok az tuz
*12 damla limon suyu
Diyet Beze (Dukanher Evre) Tarifi Yapılışı Bu tarifi özellikle poğaça veya kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı süreceğiniz zaman yumurtanın akı boşa gitmesin diye yapabilirsiniz Ayrıca çıtır çıtır tatlı bir atıştırmalık elde etmiş olursunuz
Yumurta akını çok az tuz ve 12 damla limon suyu ile çırpın Tuz ve limon suyu yumurta akını fazladan kabartmaya yarayacak Krema kıvamına gelene kadar yumurta akını çırpın İyice katılaştıktan sonra tatlandırıcı ve süt tozunu da ekleyerek biraz daha çırpın Daha sonra yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine küçük topçuklar halinde sıkın Ben bunu yapmak için buzdolabı poşeti kullanıp ucunu kestim ve o şekilde sıktım Krema pompanız varsa elbette onu da kullanabilirsiniz, şekli çok daha albenili olur
Pişirirken püf noktamız fırının 100 derece olması Normal kekpoğaça pişirirken yaptığımız gibi 170180 derece yaparsak çıtırlaşmadan yanar 100 derece ısınmış fırında 1 saat boyunca bekletin Çıtır atıştırmalığınız hazır
Tarif bir kişiliktir Pasta süslemekte kullanılabilir, veya birden fazla kişi atıştıracaksanız ölçüyü artırabilirsiniz Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.