Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Diyarbakır Usulü Dolma

Diyarbakır Usulü Dolma
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
diyarbakir-usulu-dolma.jpg

Diyarbakır Yordamı Dolma Tanımı İçin Gereçler


İç Gereci İçin
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 büyük kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1,5 su bardağı sıvıyağ
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Tuz
  • 1 su bardağı tohumlu sumak
Kaynatmak İçin
  • 1.5 su bardağı su
  • Yarım kilo dolmalık biber yahut karışık yapabilirsiniz

Diyarbakır Adabı Dolma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Pirinçlerimizi sudan geçirip süzüyoruz ve bir kabın içine alıyoruz üzerine soğanımızı ince ince doğrayıp ekliyoruz maydanozu da doğrayıp ekliyoruz.
  2. Salçamızı da ekleyip baharatları ve tuzu da ek edip sıvı yağı ekleyip güzelce karıştırıyoruz sumağımızı bir küçük tencere içine alıp üzerine suyu ek edip biraz kaynayınca altını kapatıp ılımaya bırakıyoruz.
  3. Sumağı fazla kaynatırsanız acımsı tadı olur o yüzden fazla kaynatmayın sumak kaynayana kadar biberleri yahut patlıcanları hangisini yapmak isterseniz yada ikisini de yapabilirsiniz onları hazırlayalım.
  4. Dolmalık biberlerimin içini dışını güzelce yıkayıp süzülmesini beklerken sumağımızı ocaktan alıp ılıtmış oluyoruz ve süzgeçle süzüp iç harcımızın içine ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  5. Biberleri doldurmaya başlıyoruz biberleri doldurduktan sonra biraz su kaynatıp biberlerin kenarından suyumuzu döküp üzerine ağır bir kapak kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz afiyet olsun ????????????
 
858,505Konular
982,783Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt