
Dışı Kıtır İçi Yumuşacık Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı oda ısısında bekletilmiş tereyağ
- 3 adet yumurta( biri üzeri için)
- 3 çay kaşığı karbonat
- Alabildiği kadar un
- (ben 6 su bardağı kadar ekledim hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı elimizle yuvarladığımızda yağdan ötürü toparlanacaktır)
Dışı Kıtır İçi Yumuşacık Anne Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
- Geniş bir karıştırma kabı içersine bir su bardağı şeker ve 2 adet yumurtayı çırpma teli ile çırpalım .
- Beyaz köpük köpük oluncaya kadar kâfi .
- Sonra yoğurt ve sıvı yağ ek edip çırpalım.
- Tereyağını ekleyelim karıştıralım.
- Un ve karbonatı katalım.
- Unu evreli bir halde ekleyelim, hafif ele yapışan bir hamur olabilir.Elimizin içinde yuvarladıkça toparlancaktır.
- Ceviz den biraz büyük modüller alıp yuvarlayalım fırın tepsisine yerleştirelim.
- 1 adet yumurta bir tatlı kaşığı süt ekledim daha düzgün kızarması için üzerlerine sürdüm, ortasına yarım ceviz de koyabilirsiniz benim üzere eliniz de yoksa toz şekerde serpebilirsiniz.
- Üzerine 180° 25 dk kadar pişirdim denetimli bir sekide alt üste eşit kızarsın denetim edin. Afiyet olsun.