bilgisayarci
FD Üye

Dışı Çıtır İçi Yumoş Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 3 adet haşlanmış patates
- 1 adet orta boy soğan
- Damak zevkine göre baharat
- (ben karabiber, kırmızıbiber, kimyon,tuz kullandım)
- 1 şişe maden suyu
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 fincan sirke
- Yumurta sarısı ve susam
Dışı Çıtır İçi Yumoş Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri püre haline getirip, soğan ve baharatlar ile biraz kavuruyoruz.
- Sos malzemelerini karıştırıyoruz.
- Yufkalarınızı tek tek sosluyoruz.
- 3 yufkayı üst üste koyuyoruz.
- 16 eşit parçaya bölüyoruz.
- Her parçaya 1 yemek kaşığı patatesli içimizden ekliyoruz.
- Sıkıca dolayıp tepsiye diziyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı ve susam sürüp fırına veriyoruz.
- 180 derecede alt üst ayarda 40 dk kadar, üzeri kızarınca alıyoruz. Fırından fırına farklılık gösterebilir.