Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

dış gebelik ve boş gebelik bu kadar da üst üste olur mu?

dış gebelik ve boş gebelik bu kadar da üst üste olur mu?
0
73

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
dış hamilelik ve anlamsız hamilelik bu dek da defalarca olur mu? Merhabalar 38 yaşındayim ve kasim ayinda dış hamilelik yaşadım4 haftada erken tanı edilmiş olmasına karşın hastane beni ivedi bir salpenjoktomi (tüpün alınması) için hazirlamak istedi Bu saate dek Dış gebelik hakkında hiçbir fikrim yoktu ve hemencecik hastaneden yanına gitmemin imkani olmadigi asıl jinelologumu aradim Methotrexate diye bir kemoterapi ile düşük yapabilecegimi söylediBetahgc ve bebenin buyuklugu buna cok yerinde dedihastaneye bu tedavinin neden yapilmak istenmedigi soruldugunda ise hekimler zihin degistirip bu kemoterapiye basladılar(başka bir hastaneye gitmek varken kalmaya karar verdik salak gibi) 1 hafta hastanede yattim bu surecte bir doz methotrexate uyguladiler ve iki gunde bir betahcg degerlerini kontrol ettiler haa sonuclarhic soylenmedi giderken bize5 gunun sonunda nihayet ultrason taakibi yapildi ve bebenin tuba'ya yapıstıgı ve ameliyatin kacınılmaz oldugu soylendi3 saat icinde acele ameliyat ile sol tubam alınmıştıburada bitmis olsaydi keske cunki hastane kayitlarini baska doktorlara gosterdigimde ne kan degerlerimde yukselme vardi nede yapisma! kısaca beni bosu bosuna ameliyat ettilerkendimi kandirilmis ,bosalmis , yaralanmış hissettim 3 ay sonradan bitmiş gebe kaldim, bu kere anebrionik hamilelik yani biş gebelik yaşadım Doktor bu cins gebelikte küretaj yapilmadiğini ve zaten vücudun bunu kendi kendine düşürecegini soyledi bunun uzerine 3 hafta caresizce bekledimhamileydim lakin degildimrabbim beni sınıyor dedimyılmayacagım dedim fakat yuıregim cok yaralandıiçim yandı, ruhum yandınihayetinde düşük başladı 1 hafta yoğun kanama ile kendimi kapatmak istedim dunyayauyuklamak uyuklamak ve uyumakrabbim kızar aglamak yok dedim ama yuregim aciyor nasil birsey oysa bu? bebek yoktu kesede , ola ki de hic olmadi ama niçin bu dek yaraladı ancak? uzerinden 1 ay gecti canim kimseyi gormek kimseyi dinlemek istemiyordeliriyormuyum acaba, bir bilen var mı?  

858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt