
Diri Mercimek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı bulgur
- 1 buçuk su bardağı siyah mercimek
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 su bardağından biraz fazla zeytin yağı
- 2 yemek kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kadar tuz
- 2 yemek kaşığı salça(ben biber salçası kullandım)
- Tencerenin yarısı kadarda su kullandım
Diri Mercimek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Siyah mercimekleri yıkayıp tencereyi su ile doldurdum.
- Mercimekler çok yumuşamayacak kadar haşladım.
- Sonra bulguları içine ekledim.
- Tuzunu ve salçasını ekledim ki su çekilirken salçalar erisin içinde.
- Hepsi çekilip pilav kıvamını aldıktan sonra ocaktan alın.
- Tavaya zeytin yağı ve soğanı küçük küçük doğrayıp ekleyin.
- Soğan pembeleşince pulbiber ekleyip sıcakken pilava ekleyin ve karıştırın. Kışın vazgeçilmezi. Afiyet olsun.