iltasyazilim
FD Üye
Dirgit (hedik) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı işlenmemiş buğday
*1 çay bardağı fasulye
*1 çay bardağı nohut
*1 lt su
*(arzuya göre bakla mısır ilavesi)
*tuz
Dirgit (hedik) Tarifi Yapılışı Öncelikle tüm baklagilleri akşamdan veya 2 saat öncesinden ılık su ile ıslatınız
Ilık suda beklettiğimiz baklagillerin suyunu süzüp, kaynattığımız 1 litre su eşliğinde düdüklü tencereye alıyoruz, ve kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişmeye bırakıyoruz
Pişen dirgite damak tadınıza göre tuzunu ilave edip, ezilmiş ceviz, limon ve arzu ettiğiniz baharatlar eşliğinde servise sunuyoruz
*2 su bardağı işlenmemiş buğday
*1 çay bardağı fasulye
*1 çay bardağı nohut
*1 lt su
*(arzuya göre bakla mısır ilavesi)
*tuz
Dirgit (hedik) Tarifi Yapılışı Öncelikle tüm baklagilleri akşamdan veya 2 saat öncesinden ılık su ile ıslatınız
Ilık suda beklettiğimiz baklagillerin suyunu süzüp, kaynattığımız 1 litre su eşliğinde düdüklü tencereye alıyoruz, ve kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişmeye bırakıyoruz
Pişen dirgite damak tadınıza göre tuzunu ilave edip, ezilmiş ceviz, limon ve arzu ettiğiniz baharatlar eşliğinde servise sunuyoruz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.