Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Din Uzerine Guzel Sozler

Din Uzerine Guzel Sozler
0
286

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Din Uzerine Sozler
Dini Guzel Sozler
Din İle İlgili Guzel Sozler

Yarattıklarını cezalandıran ve odullendiren ya da bizim yaşayacağımız bir irade turune sahip bir tanrı duşunemiyorum Bedensel olumden sonra kişinin yaşamını surdurduğune ne inanırım, ne de inanacağım – Albert Einstein

İnsan, inanma istekliliğiyle orantılı olarak değil, şuphe etme hazırlılığıyla orantılı olarak uygarlaştı Henry Mencken

Tanrının sevgisinden en cok bahsedenler, tarih boyunca insan ozgurluğune ve mutluluğuna en derin nefreti gosterdi E HaldemanJulius

İyi sıfatını, yarattıklarına uyguladığım zaman benim aradığım niteliklere sahip olmayan hicbir varlığa “iyi demem Ve eğer boyle bir varlık ona bunu demediğim icin beni cehenneme yollayacaksa; giderim John Stuart Mill

Amerikada devlet okullarında hicbir dinin oğretilmesi gerektiğine inanmıyorum Thomas Edison

Aptallar! Siz tanrıyı bilincli bir varlık sanıyorsunuz Tanrı bir gucu ifade etmek icin kullanılır Bu guc hicbir şeyi yaratmadı, sadece işlerin yolunda gitmesine yardımcı oluyor Dualara cevap vermiyor, ama size bir problemi cozmeniz icin yol gosterebilir Sizi etkileme gucu var, ama sizin adınıza karar veremez Diogenes

Ahlak, size ne soylenirse soylensin doğru olanı; din, doğru ne olursa olsun, size soyleneni yapmaktır

İnsanın laneti, ve neredeyse yaşadığı tum trajedilerin sebebi, onun muazzam, inanılmaza inanabilme kapasitesidir John Stuart Mill

İnsan en acımasız hayvandır Trajedilerde, boğa gureşlerinde ve haca germelerde şu gune kadar kendisini en iyi hisseden oydu ve kendisi icin cehennemi icat ettiğinde, sıkı durun, bu aslında en iyi cennetiydi Friedrich Nietzsche

Ne zaman dindar bir insanla konuşsam, ellerimi yıkayasım geliyor Friedrich Nietzsche

İman, gerceği bilmek istememektir Friedrich Nietzsche

İnsanı yaratmak mı Tanrının buyuk hatası; tanrıyı yaratmak mı insanın buyuk hatası? Friedrich Nietzsche

Her dakika ovulmek isteyen bir Tanrıya inanamam Friedrich Nietzsche

Tanrınız oldu ve sadece cahiller ağladı Ve eğer cehenneme inanıyorsanız, o zaman orada goruşuruz! – Friedrich Nietzsche

İman, şuphesiz, şu gune kadar dağları yerinden oynatamadı Ama hic dağ olmayan yere dağlar koyabilir Friedrich Nietzsche

Bir zamanlar dunyayı din yonetiyordu Şimdi o zamanlara “Karanlık Cağlar deniyor Ruth Hurmence Green

En kanlı, en vahşi savaşlar dini nefrete dayanarak yapıldı Ki bunda benim icin bir sorun yok Ne zaman bir grup kutsal insan dışarı cıkıp birbirini oldurmek istese, ben mutlu bir adam olurum – George Carlin

Ey Aptal insan! Daha bir solucan bile yapamayan ama Tanrıları duzinelerce yapan! – Michel Montaigne

Din, sıradan insanları sessiz tutmak icin mukemmel bir alet Napolyon

Dunyada iki ceşit insan var: Aklı olan ve dini olmayanlar, dini olan ve aklı olmayanlar AbulAlaAlMaarri

Tanrı var olamaz cunku var olsaydı onun ben olmadığıma inanamazdım Friedrich Nietzsche

Ruhunda sukunete kavuşmak ve mutlu olmak isteyen insanlar inanmalı ve iman etmelidirler Ama hakikatın peşindeki insanlar ic huzurundan feragat etmeli ve yaşamlarını bu sorgulamaya adamak; kendisi ve hayatla yuzyuze gelmekten korkmamak zorundadır – Friedrich Nietzsche

İman dolu bir insan, basitce net ve gercekci duşunme yeteneğine kaybetmiş (veya hic sahip olmamış) kişidir Sadece aptal değildir; aslında hastadır Daha da kotusu tedavi edilemez Henry Mencken

Din insanın ciddiyetine ve saygınlığına bir hakarettir Onunla veya onsuz, iyi insanlar iyi işler, kotu insanlar kotu işler yapabilirler Ama iyi insanlara kotu işler yaptırmak dinin işidir Steven Weinberg

Bilim bize oğretebilir, ve sanırım kendi kalplerimiz de bize artık etrafta hayali destekler aramamamızı, goklerde muttefikler yaratmamamızı ama bunun yerine bu dunyayı, kilisenin yuzlerce yıldır yaptığı yer yerine, yaşamak icin uygun bir yer haline getirmek amacıyla kendi cabalarımızı kullanmamız gerektiğini artık oğretebilir Bertrand Russell

Din hicbir işe yaramaz; gece yarısı karanlık bir mahzende orada olmayan siyah kediyi aramaktır – Robert Heinlein

Din bir sacmalık – Thomas Edison

Din, insanın alt ust olmuş kendi hayal gucuyle yarattığı var olmayan yaratıkların korkusuyla, insanın yargılama yeteneğini yok ederek, butun akli yeteneklerini kaybettirdi ve insanı en sefil, acınası kole haline getirdi – Robert Owen

Bilim adamlarının kesinliği yok ama delilleri var Yaratılışcıların delilleri yok ama kesinliği var – Ashley Montagu

Tarihte hicbir din, hicbir donemde rasyonel bir temele sahip olmadı Din, yardım olmadan billinmeyenle başa cıkamayacak kadar zayıf insanların koltuk değneğidir Robert Heinlein

Yaratılışcılar, bir teoriyi, butun gece sarhoş olduktan sonra hayal ettiğin bir şeymiş zannediyorlar Isaac Asimov

Mantığı, analitik felsefeyi, matematiği ve bilimi sizi yoldan cıkarmak icin Şeytan icat etti Fazla rasyonel olmadan tovbe edin!

Tanrı dinozor fosillerini (ve evrim icin var olan tum genetik ve antropolojik delilleri) sizi kandırıp, onun var olmadığına inandırmak ve boylece sizi sonsuz cehennemle cezalandırmak icin yarattı COK GEC OLMADAN TOVBE EDİN!

Hayvanların dinin ve buyunun boyle absurd ve genellikle korkunc aptallıklarını yaptıklarını asla goremezsiniz Sadece insan boyle mantıksızca davranır Bu onun zeki, ama yeterince zeki olmaması yuzunden odemesi gereken bedeldir – Aldous Huxley

Eğer Tanrı gercekten yoksa, onu yaratmamız gerekir Voltaire

Butun dinlerin viruslerin salgınına cok benzer bir akıl hastalığı olduğunu duşunuyorum Din mukemmel bir kulturel yapı Ama bu onu gercek yapmıyor ve beni gercek ilgilendiriyor Cicek virusu mukemmel bir virus İşini cok guzel yapıyor Ama bu onun iyi olduğu, ve yok olmasını istemediğim anlamına gelmiyor – Richard Dawkins

AIDS, deli dana, ve bunun gibi bir cok hastalık hakkında kıyamet habercisi yorumları yapmak modaya cok uygun Ama diyebiliriz ki iman, cicek virusuyle kıyaslanabilecek kadar, dunyanın en buyuk şeytanlarından biri ama yok edilmesi daha zor Richard Dawkins

Eğer Tanrı gercekten varsa, onu yok etmemiz gerekir Mikhail Bakhunin

Dindar insanlar, tanrılarının sevgisi veya dinlerinin emirlerinin guzelliği hakkında ne soylerse soylesin, eğer davranışları başkalarına karşı yıkıcıysa ve şiddet doluysa, eğer başkalarına acı cektiriyorsa, biliniz ki o din yozlaşmıştır ve reform ciddi bir şekilde gereklidir – Charles Kimball

Din şu an kadınların ilerlemesi onundeki ilk engel Din insanları geriye goturuyor, bilime ve gelişmeye karşı cıkıyor Din insanları doğa ustu guclerin korkusuyla yutuyor İnsanların mutluluğuna engel oluyor ve tercihlerini yaşamalarına asla izin vermiyor – Teslime Nesrin

Sizi sacmalıklara inandırabilenler, size katliam yaptırabilirler – Voltaire

Din temel olarak korkuya dayanır bilinmeye karşı duyulan korku, yenilgi korkusu, olum korkusu Korku her acımasızlığın anasıdır ve o yuzden acımasızlık ve dinin el ele gitmesine şaşılmamalı Benim din hakkındaki goruşum Lucretiusla aynı Onu korkudan doğan bir hastalık ve insan ırkına buyuk bir mutsuzluk kaynağı olarak goruyorum – Bertrand Russell

Tedavi edilemez derecede dindar, bircok insanın ruhi durumu – Thomas Edison

Din gercek sefaletin ifadesi, gercek sefalete karşı protesto, ezilen yaratıkların ic gecirmesi, kalpsiz bir dunyanın duygusu, ruhsuz koşulların ruhu İnsanların afyonudur Karl Marx

Din ve milliyetcilik, bunların yanında gelenekler ve ne kadar sacma olursa olsun herhangi bir inanc, sadece bireyi diğer insanlara bağlar ve butun insanların en cok korktuğu şeyden kacıştır: yalnızlıktan – Erich Fromm

Evrenin sırlarının kabul edilebilir bir acıklamasının olmaması, bir tane yaratmamızı gerektirmez J Benbasset

Din o kadar absurd ki embesilliğe yakın Henry Mencken

Kuzey Afrikadaki zenci bir kadının resmiydi Korkunc bir kuraklık yaşıyorlardı Ve olu bebeğini kucağında tutup olabilecek en uzgun ifadeyle gokyuzune bakıyordu Resme baktım ve duşundum: “Bu kadının tek ihtiyacı olan şey yağmurken merhametli ya da sevgi dolu bir tanrıya inanabilmek mumkun mu? Charles Templeton

Din %99′u şekerli kurabiye ve %1′i oldurucu arsenik olan fare zehiri gibidir Dinin %99′u gercekler ve iyi mesajlardır ama geriye kalan %1 sizi oldurebilir

Kişi incelerse imanın her savunuluşunda mantığa bir saldırı bulur İmanı kucaklamak, aklı terk etmektir – George Smith

Dunyada herşey icin, medeniyet icin, hayat icin, başarı icin en gercek yol gosterici ilimdir, fendir İlim ve fennin dışında yol gosterici aramak gaflettir, cahilliktir, doğru yoldan sapmaktır Yalnız ilmin ve fenin yaşadığımız her dakikadaki safhalarının gelişimini anlamak ve ilerlemeleri zamanında takip etmek şarttır Bin, iki bin, binlerce yıl onceki ilim ve fen lisanının koyduğu kuralları, şu kadar bin yıl sonra bugun aynen uygulamaya kalkışmak elbette ilim ve fennin icinde bulunmak değildir – Mustafa Kemal Ataturk

Din, kendilerinin de zarar gorebileceği kotu eylemleri yapan insanlara rasyonel bir taban ve teşvik sağlar Din basitleştirir, din insanı şeytanlaştırır Din insanlık dışı davranışları teşvik eder Din gerceğin otesinde umutlar vadeder Yuksek oranda dine maruz kalmış iyi bir insan, iyi niyetle, kendisinin oteki dunyadaki kurtuluşu ve tanrısının buyuk zaferi icin başka insanları oldurebilir Kenneth Humphreys

Batı dunyasında ve bu ulkedeki en korkutucu şey, bilimsel olarak yanlış şeylere inanan insanların sayısı Eğer biri gelip bana dunyanın 10000 yaşından genc olduğunu soylerse, bence bir psikiyatriste gozukmeli Francis Crick

Bir insanın ahlaki davranışları anlayışa, eğitime ve sosyal bağlara dayanmalıdır; hicbir dini temel gerekmez İnsan, eğer olumden sonra ceza korkusuyla ve odul umuduyla kontrol altına alınmak zorundaysa, şuphesiz kotu bir yoldadır – Albert Einstein

Din: Umut ve korkunun cocuğu; cahil olana bilinemeyenin doğasının acıklaması Ambrose Bierce

Evet Karabekir, Arapoğlunun sacmalıklarını Turk oğullarına oğretmek icin Kuranı Turkceye tercume ettireceğim ve boylece de okutturacağım, ta ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler – Mustafa Kemal Ataturk

Hatalı insanları yaratıp, sonra onları kendi hataları yuzunden suclayan her şeyi bilen ve her şeye gucu yeten bir Tanrı hikayesinin mantığını sorgulamamız gerekir – Gene Roddenberry

Korku beyni felce uğratır İlerleme cesaretten doğar Korku inanır, cesaret şuphe eder Korku yere duşer ve dua eder Cesaret ayakta durur ve duşunur Korku kacar, cesaret ilerler Korku barbarlıktır, cesaret uygarlık Korku tanrılara, şeytanlara, ruhlara inanır Korku dindir Cesaret bilim – Robert Ingersoll

Cağlardan beri, bir tarafta aklın ve duşuncenin izinde birkac cesur insan ve diğer tarafta cahil buyuk bir dindar kitle arasında olumcul bir catışma devam ediyor Bu, bilim ve imanın savaşı Cok az insan mantığa, onura, adalete, ozgurluğe, bilinene ve bu dunyadaki mutluluğa; bir coğu onyargıya, korkuya, mucizelere, koleliğe, bilinmeyene ve olumden sonraki sefalete guvendi Cok az kişi “Duşun, bir cok kişi “Diz cok ve iman et! dedi İlk şuphe ilerlemenin beşiği oldu, ve bu ilk şupheden, insan ilerlemeye başladı Robert Ingersoll

Cevapları diz cokerek, ve gozleri kapalı arayanlardan daha cahil ve işe yaramaz insanlar yoktur

Din, sıradan insanlar tarafından doğru, zeki insanlar tarafından sahte, liderler tarafından kullanışlı kabul edilir – Seneca

İnanmak, duşunmekten kolay Bu yuzden, duşunenden cok inanan var – Bruce Calvert

Eğer Kuran, Allahın varlığını ispatlıyorsa; cizgi romanlar da Supermenin varlığını ispatlıyor

Putların, Kabenin istediği: Kolelik; Canların, ezanın dilediği: Kolelik; Mihraptı, kiliseydi, tespihti, salipti, Nedir hepsinin ozlediği? Kolelik Omer Hayyam

Burada tanrı filan goremiyorum – Yuri Gagarin (Uzaya ilk cıkan insan; yorungedeyken usse soylemişti)

Benim bir dinim yok ve bazen butun dinlerin denizin dibini boylamasını istiyorum Hukumetini ayakta tutmak icin dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yoneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar Benim halkım demokrasi ilkelerini gerceğin emirlerini ve bilimin oğretilerini oğrenecektir Batıl inanclardan vazgecilmelidir İsteyen istediği gibi ibadet edebilir Herkes kendi vicdanının sesini dinler Ama bu davranış ne sağduyulu mantıkla celişmeli ne de başkalarının ozgurluğune karşı cıkmasına yol acmalıdır – Mustafa Kemal Ataturk

Eğer Tanrı konuştuysa, niye herkes ikna olmadı? Percy Bysshe Shelley

Bilginin kısa yolu olduğu iddia edilen iman, sadece aklı yok etmenin kısa yoludur Ayn Rand

Bana oyle gorunuyor ki herkesin bilinen tum dinlerden ayrılma gorevlerini yerine getirmenin zamanı geldi John Stuart Mill

Eğer kotulukler yok edilecekse, biz yok etmeliyiz Eğer koleler serbest bırakılacaksa, bize serbest bırakmalıyız Eğer yeni gercekler keşfedilecekse, biz keşfetmeliyiz Eğer elbisesizler giydirilecekse; aclar doyurulacaksa, adalet yerini bulacaksa; işcilik odullendirilecekse; batıl akıldan kovulacaksa; korunmasızlar korunacaksa ve sonunda doğruluk zafer kazanacaksa bunların hepsi insanların eseri olmalı Geleceğin buyuk zaferleri insanlık tarafından kazanılmalı ve sadece insanlık tarafından kazanılmalı Robert Ingersoll

Dinsizler, tarihin her cağında insan hakları icin savaştı, ve her zaman ozgurluğun ve adaletin korkusuz avukatı oldular – Robert Ingersoll

Cağlar boyunca, guclu zayıfı ezdi; kurnaz ve kalpsiz, aptal ve masum olanları tuzağa duşurdu ve koleleştirdi, ve insanlık tarihinde, hicbir yerde, hicbir Tanrı ezilenlerin yardımına koşmadı Robert Ingersoll

Dini inanclar insanlık tarihi boyuncu guclu bir negatif guc oldu Cok acı cektirip sorun cıkardılar ve ilerlemek, gelişmek, ozgurleşmek isteyen insanların yoluna cıktılar A C Grayling

Zaman suratle ilerliyor Milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor Boyle bir dunyada, asla değişmeyecek hukumlerin geldiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişmesini inkar etmek olur – Mustafa Kemal Ataturk

Din adamları ne yapar? Ortalıktaki beyinsizleri hayali bir cehennemden kurtarabileceğine inandırarak hayatını kazanır Bu romatizma icin yılanyağı satan bir satıcının yaptığı işten neredeyse farksız bir iş – Henry Mencken

Din bir yığın copten daha fazla saygıyı hak etmiyor Henry Mencken

Eğer dunya en parlak dahilerinin, bunlar icinde halkın bilgelik ve erdemlik kanısında bile en seckin olanların din konusunda tamamen şupheci olduğunu bilseydi şaşkınlıktan dona kalırdı – John Stuart Mill

Bir takım şeyhlerin, dedelerin, seyyitlerin, celebilerin, babaların, emirlerin arkasından suruklenen ve falcılara, buyuculere, ufurukculere, muskacılara talih ve hayatlarını emanet eden insanlardan murekkep bir kutleye, medeni bir bir millet nazariyle bakılabilir mi? – Mustafa Kemal Ataturk

Doğal dunyada her yıl cekilen acı duşunulebilir makul sınırların otesinde Benim bu cumleyi kurduğum dakika icinde, binlerce hayvan canlı canlı yeniyor, başka bir suru hayvan hayatları icin kacıyor, korkuyla bağırıyorlar, diğerleri acımasız parazitler tarafından yavaşca tuketiliyor, her turden binlercesi aclıktan, susuzluktan ve hastalıktan oluyor Ve oyle olmalı Eğer bolluk donemi olursa, bu gercek, aclık ve sefalet tekrar gelene kadar nufusta otomatik olarak bir artışa yol acacaktır Elektronlarla, bencil genlerle, kor fiziksel guclerle ve genetik kopyalamayla dolu bir evrende bazı insanlar acı cekecek, bazıları daha şanslı olacak ve bunda asla bir ritim, bir mantık veya bir adalet bulamazsınız Gozlemlediğimiz evren, eğer bir dizayn, bir amac, bir kotuluk, bir iyilik yoksa ama sadece acımasız bir aldırmazlık varsa bekleyebileceğimiz ozelliklere sahip Richard Dawkins

Bu benim inancım: Mutluluk tek iyilik; akıl tek meşale; adalet tek ibadet, insanlık tek din, ve sevgi tek rahip – Robert Ingersoll

Calışan iki el, dua eden binlerce elden daha cok iş yapar

Dunyadaki butun dinler icinde, esrarengiz bir rastlantıyı goruyoruz: ezici bir coğunluk sadece ailesinin ait olduğu dini seciyor En iyi delile, en iyi mucizelere, en iyi ahlaki yapıya, en iyi ibadethaneye, en iyi muziğe sahip olanı değil: iş tezgahdaki dinlerden bir tanesini secmeye gelince, dinlerin potansiyel erdemleri, aile etkisinin yanında hicbir şey ifade etmiyor Bu acık bir gercek ve kimse de inkar edemez Ama bunun nedensiz doğasını cok iyi bilen biri, bir şekilde dinine sıkıca bağlanıyor, hem de oyle bir fanatiklikle ki, başka bir dine inananı oldurmeye hazır olarak Richard Dawkins

Ben manevi miras olarak hicbir ayet, hicbir dogma, hicbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum Benim manevi mirasım ilim ve akıldır Mustafa Kemal Ataturk

Dunyaca malum olmuştur ki, bizim devlet idaresindeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır Bunun kapsadığı prensipler, idarede ve siyasette bizi aydınlatıcı ana hatlardır Fakat, bu prensipleri, gokten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutmamalıdır Biz, ilhamlarımızı, gokten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz Bizim yolumuzu cizen; icinde yaşadığımız yurt, bağrından cıktığımız Turk Milleti ve bir de milletler tarihinin binbir facia ve ıstırap kaydeden yapraklarından cıkardığımız neticelerdir Mustafa Kemal Ataturk

Bilimde sıklıkla bir bilim adamı “Evet, bu gercekten guzel bir arguman, ben hatalıyım deyip sonra kendi fikrini değiştirir ve eski fikrini ondan bir daha asla duyamazsınız Bilim adamları bunu gercekten yapar Olması gerektiği kadar sık olmaz, cunku bilim adamları da insan ve değişim bazen acı cektiricidir Ama her gun olur Bunun gibi bir şeyin siyasette veya dinde en son ne zaman gercekleştiğini hatırlamıyorum – Carl Sagan

Kutsal fikri basitce herhangi bir kulturdeki en muhafazakar fikirlerden biridir, cunku diğer fikirleri, şupheyi, ilerlemeyi, değişimi, suc haline getirir Salman Ruşdu

Komşumun, 20 tanrı var demesi veya hic tanrı yok demesi bana hicbir zarar vermez Ne cebimden para calar, ne de bacağımı kırar Thomas Jefferson

Dunyada şu an Adem ve Havva hikayesine inanan zeki bir erkek veya kadın kaldı mı? Eğer ona inanan birini bulursanız kafasına hafifce vurarak tıklatın ve bir yankı duyacaksınız Kiralık boş bir oda var – Robert Ingersoll

Buyuk Angelonun, bir kiliseyi dekore ederken, terlik giymiş birkac melek cizdiği soylenir Bir kardinal, resme bakıp sanatcıya sormuş: “Kim şu gune kadar terlikli melek gormuş? Angelo, başka bir soruyla cevap vermiş: “Kim şu gune kadar cıplak ayaklı melek gormuş? – Robert Ingersoll

Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Turkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, muritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır Mustafa Kemal Ataturk

Muayeneye gelen tesetturlu kızlarımız ve kadınlarımız soyununca, dayanılmaz bir ter kokusu yayılır Memelerinin altı kırmızı ve kokulu bir sıvı ile kaplıdır Din uğruna eliniz ıslanır, mideniz bulanır Turbanları yumurta gibi sert olsun ve dik dursun diye, eski rontgen filmlerini kesip, iki kat eşarbın altına koyuyor bazıları Başlarını actıklarında, baş derileri, havasızlıktan suları akan, cılk yaradır Ve bizden, yani hekimlerden, tam da bu yaralar icin tedavi isterler Dunyada bu kadar iğrenc bir manzara ile karşılaşmamışsınızdır Mine Hanım D vitamini eksikliğinden gectim, fındık kadar beyni olan erkek zihniyetinin marifeti bu işte! Yeryuzunde kadınlarına bunu reva gorurken, obur dunyada acık sacık hurilerin hayali ile yaşamak yetiyor o zihniyete! Bir Kadın Doktor

İnanıyorum ki din, genel olarak konuşuyorum, insanoğluna bir lanet oldu Ahlaki taraftaki makul ve abartılan hizmetleri, temiz ve durust duşunceye verdiği zararın cok gerisinde kaldı – Henry Mencken

İnsanlık duşmanı uc din ortaya cıktı: Musevilik, Hristiyanlık ve İslam Bunlar goktanrı dinleri Tamamen ataerkiller (Tanrı her şeye gucu yeten baba) ve bu yuzden goktanrı ve onun dunyalı delegelerinin etkisinde kalan ulkelerde 2000 yıldır kadın duşmanlığı var Goktanrı kıskanc tabi ki Yeryuzundeki herkesden tam itaat bekliyor cunku o tek bir kabile icin değil butun insanlar icin orada Ona karşı gelenler onun dinine inandırılmalı veya oldurulmeliler Sonucta, totalitaryanizm goktanrının amaclarına hizmet edebilecek tek politik sistem Herhangi bir liberal hareket onun ve dunyalı delegelerinin otoritesini tehlike altına sokuyor Tek tanrı, tek kral, tek papa, fabrikada tek usta, evde tek babalider – Gore Vidal

Irkımızın en uygar kesiminde din inancının kaybolması, cocukluktan olgunluğa doğru atılan bir adım – Charles Eliot Norton