Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dilimli Türk Somonu (Marineli)

Dilimli Türk Somonu (Marineli)
0
120

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
dilimli-turk-somonu-marineli-4.jpg

Dilimli Türk Somonu (Marineli) Tanımı İçin Gereçler

  • Dilimli Türk somonu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1 er çay kaşığı tuz kekik
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon karabiber
Kızartmak İçin
  • Sıvı yağ

Dilimli Türk Somonu (Marineli) Tanımı Yapılışı

  1. Sarımsaklar rendelenir, baharatlar, limonsuyu ve zeytinyağıyla karıştırılır.
  2. Yıkanıp süzülen balıkların her tarafı bu sosa bulanır.
  3. Uygun bir kaba alınıp, üzeri streçlenerek en az 1 saat bekletilir, şayet vaktiniz varsa 2-3 saat bekletin.
  4. Balık kızartacağımız tavamızın tabanını kaplayacak kadar sıvı yağ dökelim, altını açıp yağ kızınca balıklarımızı yağa atalım.
  5. Her iki tarafınıda 5 er dakika pişirelim.
  6. Piştiğinden emin olduğunuzda tabağımıza alalım. Pilav ve salata eşliğindr servis edebilirsiniz. Yiyenlere şifa olsun ????‍????????
Not: Her ne kadar balık kızartırken cam açsak, balkonda kızartsakta meskende balık kokusu oluyor. Bu kokuyu meskenden basitçe çıkarmak için kullanmadığımız bir tencereye 2 yemek kaşığı çamaşır yumuşatıcısı ve 2 su bardağı su koyup ocağımızın en küçük gözünde kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Kapağını kapatmayalım. Konutumuz misler üzere, yeni paklık yapmış üzere kokuyor. Balık kokusundan hoşlanmadığı için pişirmeyenlere kendimin de kullandığım hoş bir teklifimdir. Bu süreç her ne kadar balık kokusunu götürsede evimizide havalandırmaktan geri durmayalım. Karışımız kaynadıkça buharlaşacak, bitesiye altını kapatıp tenceremizi yakmayalım. ????.
 
858,505Konular
982,653Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt