
Dilimli Türk Somonu (Marineli) Tanımı İçin Gereçler
- Dilimli Türk somonu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 1 er çay kaşığı tuz kekik
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon karabiber
- Sıvı yağ
Dilimli Türk Somonu (Marineli) Tanımı Yapılışı
- Sarımsaklar rendelenir, baharatlar, limonsuyu ve zeytinyağıyla karıştırılır.
- Yıkanıp süzülen balıkların her tarafı bu sosa bulanır.
- Uygun bir kaba alınıp, üzeri streçlenerek en az 1 saat bekletilir, şayet vaktiniz varsa 2-3 saat bekletin.
- Balık kızartacağımız tavamızın tabanını kaplayacak kadar sıvı yağ dökelim, altını açıp yağ kızınca balıklarımızı yağa atalım.
- Her iki tarafınıda 5 er dakika pişirelim.
- Piştiğinden emin olduğunuzda tabağımıza alalım. Pilav ve salata eşliğindr servis edebilirsiniz. Yiyenlere şifa olsun ????????????