iltasyazilim
FD Üye
dil iltihabı,dil iltihabı belirtileri nelerdir,dil iltihabı tedavisi
Dil İltihabı
Dil zarlarının çoğunlukla tüm ağız yüzeyinin iltihabı ve birlikte görülen iltihabı sürecidir
Belirtisi
Dilde kızarıklık, pullanma, yanmalar, dilin hareketlerinde zorlanma, dil kenarlarında ülserleşme, kabarcıkların oluşması
Tedavisi
Hastalığın hakiki sebebini öğrenmek ve çare için afiyet kuruluşlarına ve doktorlara gidilmelidir Herhangi bir sebep yoksa ve şikayetler devam ediyorsa, takviye ve alternatif oalrak aşağıdaki bitkisel tariflerden biri veya birkaçı kullanılabilir
Önerge
Özellikle vitamin noksanlığı, anemi, karaciğer hastalıklarıda bunun esas sebeplerinden birisidir Kızartma, aşırı sıcak ve soğuk yenmemelidir Genelde bakliyata dayalı sebze meyve sulu yiyecekler yenilmelidir
1 Betimleme:
Söğüt yaprağı, lavanta, biberiye, papatya, kekik, mentollü nane, mercan köşk, mersin yaprağı kaynatılıp suyu ile gargara yapılır
2 Tanımlama:
Tuz su ile gargara yapılır
3Tanım:
1 kg bal
1 kg dut pekmezi
1 kg harnup pekmezi
100 gr polen
100 gr arı sütü
100 gr karanfil
100 gr günlük sakızı
100 gr havlıcan
100 gr kına kına kabuğu
50 gr sarı dayanma
karıştırılır 3 öğün aç karnına 1 bardak ılık süte ya da kara üzüm suyuna 1 yemek kaşığı karıştırılıp içilir
4 Tanımlama:
Çilek, kara dut, böğürtlen, lahana, soğan, semizotu, sarımsak, tere otu, pırasa, mevsimlik sebzeler, meyveler, narinciye, limon bol tüketilir *
Dil İltihabı
Dil zarlarının çoğunlukla tüm ağız yüzeyinin iltihabı ve birlikte görülen iltihabı sürecidir
Belirtisi
Dilde kızarıklık, pullanma, yanmalar, dilin hareketlerinde zorlanma, dil kenarlarında ülserleşme, kabarcıkların oluşması
Tedavisi
Hastalığın hakiki sebebini öğrenmek ve çare için afiyet kuruluşlarına ve doktorlara gidilmelidir Herhangi bir sebep yoksa ve şikayetler devam ediyorsa, takviye ve alternatif oalrak aşağıdaki bitkisel tariflerden biri veya birkaçı kullanılabilir
Önerge
Özellikle vitamin noksanlığı, anemi, karaciğer hastalıklarıda bunun esas sebeplerinden birisidir Kızartma, aşırı sıcak ve soğuk yenmemelidir Genelde bakliyata dayalı sebze meyve sulu yiyecekler yenilmelidir
1 Betimleme:
Söğüt yaprağı, lavanta, biberiye, papatya, kekik, mentollü nane, mercan köşk, mersin yaprağı kaynatılıp suyu ile gargara yapılır
2 Tanımlama:
Tuz su ile gargara yapılır
3Tanım:
1 kg bal
1 kg dut pekmezi
1 kg harnup pekmezi
100 gr polen
100 gr arı sütü
100 gr karanfil
100 gr günlük sakızı
100 gr havlıcan
100 gr kına kına kabuğu
50 gr sarı dayanma
karıştırılır 3 öğün aç karnına 1 bardak ılık süte ya da kara üzüm suyuna 1 yemek kaşığı karıştırılıp içilir
4 Tanımlama:
Çilek, kara dut, böğürtlen, lahana, soğan, semizotu, sarımsak, tere otu, pırasa, mevsimlik sebzeler, meyveler, narinciye, limon bol tüketilir *