
Dikdörtgen Borcamda Nefis Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 çorba kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- Tepsiyi yağlamak için tereyağ ya da sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 1 paket kremşanti ( 2 poşetli olanlardan)
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı hindistan cevizi
- 1,5 çor. k. pudra şekeri
- 1 paket krema (200 ml)
- 180 gr sütlü çikolata
Dikdörtgen Borcamda Nefis Cocostar Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle keki için bir kaba yumurta ve şekeri alıp, beyazlasana kadar çırpalım. Ortalama 5 dk.
- Sütü ve kuru malzemeleri eleyerek ekleyelim ve çırpma teliyle yavaş yavaş karıştıralım.
- Her yerini yağladığımız dikdörtgen borcama hazırladığımız hamuru döküp eşit bir şekilde yayalım.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dk kadar pişirelim ve kürdan testi yaparak fırından çıkartalım.
- Fırından çıkan kekimize kürdanla delikler açalım ve 10 dk dinlendirelim.
- Bu arada kreması için bir kaba sütü ve kremşantiyi alıp koyulaşana kadar çırpalım. Hindistan cevizi ve pudra şekerini de ekleyip kaşık yardımıyla iyice karıştırıp bir kenara alalım.
- Ilımış olan keke 2 su bardağı sütü her yerine dökelim.
- Hazırladığımız şantiyi üzerine güzelce yayalım. Kek ıslandığı için üzerindeki kabuğunda kalkma olacaktır. Kaşığı sütle ıslatıp daha kolay yapabilirsiniz. Buzdolabına kaldıralım.
- Ganaj için çikolataları minik minik doğrayalım. Kremayı bir tencereye alalım ve biraz ısıtıp ocaktan alalım.
- Doğradığımız çikolataları kremanın içine ekleyelim ve eriyene kadar karıştıralım.
- Ganajı bekletmeden tatlımızın üzerine kaşık yardımıyla eşit bir şekilde yavaşça yayalım.
- Buzdolabında en az 2 saat dinlendirelim. Dilediğiniz gibi dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????????.