Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

DİJİTAL MODELLER GERÇEK MODELLERİN YERİNİ ALABİLECEK Mİ?

DİJİTAL MODELLER GERÇEK MODELLERİN YERİNİ ALABİLECEK Mİ?
0
142

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
73
a971ac93-d56a-427e-98e3-5896aee58436-shhudu.jpg

Yalnızca iki sene içerisinde model Shudu birçok mecmuanın kapağı ve Balmain, Ellesse üzere markaların yüzü oldu. Tıpkı vakitte 2019 BAFTA mükafatlarına katılan Shudu, Swarovski’den şahsi bir kıyafet giydi. Birçok model bu fırsatları yakalayamıyor! Saf neredeyse 200 bine yaklaşan takipçi sayısı, kusursuz cildi ve simetrik yüz hatları ile Shudu hiç kimseye benzemiyor. Adeta gerçek dışı! Tahminen de canlı bile değil!

Gigi Hadid üzere ünlü modellerin fotoğraflarını çeken eski fotoğrafçı Cameron-James Wilson’un konutunda doğan Shudu, günümüzün birinci dijital modellerinden biri! Instagram sayfanızda kesinlikle rastlamış olacağınız sanal model Shudu, Noonoouri, Lil Miquela üzere gayri sanal figürler ile birlikte anılıyor. 

Moda fotoğrafçılığından sıkılan Wilson, işinden istifa ederek Youtube medyaları ile üç boyutlu çizim öğrenmeye başlıyor. “Her vakit karakterler çizmeyi ve yaratmayı çok sevdim. Kalbimin fotoğrafçılıkta olmadığını farkettim bu nedenle istikamet değiştirdim,” diyen Wilson, ‘Daz 3-D’ isimli bir program kullanarak 2017’nin ilkbahar aylarında Shudu’yu yarattı.

“Çoğu vakit medya tarafından tabir edilmeyen güçlü ve etkileyici bir sıklık yaratmak istedim. Fenty Beauty ve Tyra Banks’in Shudu’yu gerçek bir model sanarak paylaştıkları fotoğraflar kısa müddette popülerleşti. Shudu’nun canlı üzere gözüktüğünü düşünüyorum zira nispeten farklı yansıtılıyor. Kıyaslayabileceğiniz tek şey gayrı moda fotoğrafları, zati bunlar da birden fazla devir gerçek dışı ve üzerinde oynanmış,” diyen Wilson, fotoğrafçılıkta kusurları editleyerek yok etmeyi öğrendiğini ama Shudu’yu yaratırken gözenek yahut cilt kabartıları üzere kusurlar eklediğini söyledi. 

Shudu, birden fazla vakit yaratıcılarının kişiliklerine bürünen sanal modellerden farklı, bu nedenle takipçileri ünlü dijital modelle daha kolay bağ kurabiliyorlar. Altı tane daha sanal model yaratmış olan Wilson, Shudu’nun yanı sıra Balmain’in Pre-Fall 2018 kampanyasında yan alması için Margot ve Zhi’yi tasarladı. Alicia Keys, Tyra Banks ve Naomi Campbell tarafından beğeni toplayan Shudu, yaratacısının 28 yaşında beyaz bir adam olduğunun. ortaya çıkması ile birlikte tenkit topladı. Siyahi hatunların ‘hareketinden’ faydalandığı söylenen Wilson birebir devranda onların modellik işlerinin önüne geçmesi ile eleştirildi. “Markalar Shudu ile anlaştığında gerçek bir model aramıyorlar. Onu yalnızca sanal bir. model olduğu için kullanıyorlar ve modadaki teknolojiyi ön plana çıkarmak istiyorlar,” diyen Wilson, sanal modelini ve kendisini savundu. 

Ellesse’nin İlkbahar Yaz 2019 kampanyası için işe alınan Misty Bailey, Shudu’nun vücudu alanına kullanılmıştı. Yeniden de Shudu’nun siyahi modeller konusunda farkındalığa sebep olduğunun altını çizen Wilson, “Bence tüm yeterli sanat çalışmaları tartışmaların ilham kaynağı oluyor ve kişileri modellik sanayisindeki siyahi hatunlara eşitlik sağlanmasını konuşmaya motive ettiği için mesudum,” dedi. 

Dijital modeller arttıkça gerçek modeller ve sanal modeller arasında yarışma artışı olduğunu görecek miyiz? Her geçen gün daha çokça marka, kampanyalarında sanal modeller kullanarak, birtakım modelleri tedirgin ediyorlar. Düşünülünce daha pahalıya gelen sanal modelleri giydirmek ve dijital ortamlarda editlemek daha güçlükle. Bu nedenle Wilson, dijital modeller ve gerçek modeller arasında yarışma olduğunu düşünmüyor. Dijital modellerin her pozunu mükemmelleştirmenin bir kaç gün ila bir kaç hafta sürdüğünü belirtti!

“İnsanların üç boyutlu yerkürede harikalığın Shudu üzere ince ve uzun olmak olduğunu düşünmelerini istemiyorum. Herkesin empati kurabilmesini istiyorum,” diyen Wilson Shudu’dan sonra plus-size model Brenn’i yaratarak, modellerin vücut formlarında çeşitlilik olması gerektiğini savunuyor. 

858,505Konular
982,775Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt