Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dible nedir ve dible nasıl yapılır? En kolay ve lezzetli fasulye diblesi tarifi

Dible nedir ve dible nasıl yapılır? En kolay ve lezzetli fasulye diblesi tarifi
0
57

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
fasulye_diblesi_nasil_yapilir_1571731158_8649.jpg

Karadeniz sofralarının en değerlisi, adeta nesilden nesle öğretilen bir lezzetin tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Hem ana yemek hem de orta sıcak olarak servis edebileceğiniz fasulye diblesi, yalnızca 20 dakikada pişirebileceğiniz enfes bir tanım. Pekala fasulye diblesi nasıl yapılır?

Dible, sadece Karadeniz'de bilinen, fasulye yahut lahanadan yapılan, piştikten sonra üzerine tereyağı yakılan, dumanı üstündeyken yenmesi gereken bir yemek tipidir. Karadeniz'in incisi olarak isimlendirilen ve küçük büyük herkesin severek yediği fasulyenin dible tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Giresun mutfağına ilişkin bir yemek olan Fasulye diblesi, genelde öğlenden sonra yenir. Fasulye ve pirincin buluştuğu bir lezzet olarak mutfaklarda yer alır. Bir porsiyonunda 130 kalori bulunan fasulye diblesi, yemeklerinizin kurtarıcısı olmaya aday.
  • Dondurulmuş ya da konserve taze fasulye ile de tanımı deneyebilirsiniz. Kıymetli olan fasulyeleri 1'er santim kalınlığında doğramak.


FASULYE DİBLESİ TANIMI:

MATERYALLER

1 kilo taze fasulye
1 su bardağı pirinç
1 büyük domates
1 büyük soğan
1 yemek kaşığı tuz
2 kaşık tereyağı
Yarım Türk kahvesi fincanı sıvı yağ



YAPILIŞI

Öncelikle taze fasulyeleri bol suyun içerisinde yıkayıp, ayıklayın. 1 santim inceliğinde doğrayıp, yıkadıktan sonra yıkama suyuyla birlikte pişireceğimiz tencereye yerleştirin.

Üzerine doğranmış soğanı, domatesi, pirinci ve tuzu ekleyerek ağzını kapatın.

10 dakika harlı ateşte, sonra kısık ateşte alt- üst ederek pişirin.

Piştikten sonra diğer bir tavada eritilen tereyağı ve sıvı yağı üzerine gezdirerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,528Konular
981,444Mesajlar
31,359Kullanıcılar
efe16aSon üye
Üst Alt