
Dibi Soslu Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gr az yağlı kıyma
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz silme
- 1 çay kaşığı karabiber
- 5 adet kebaplık patlıcan
- 3 adet domates
- 5 adet yeşil biber
- 4 adet domates
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz silme
Dibi Soslu Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sosu için domatesleri rondoda çekiyoruz, bir süzgeçten geçirerek domatesin fazla suyunu biraz alıyoruz .
- Tuz ,pulbiber ,karabiber ekleyerek karıştırıyoruz.
- Tepsinin tabanına yayıyoruz .
- Üzerine görseldeki gibi patlıcanları dilimleyip diziyoruz.
- Kıyma ,pulbiber ,karabiber,tuz harmanlayarak bir yemek kaşığı kadar kıyma bir dilim patlıcan şeklinde görseldeki gibi tepsiye dizelim .
- Tepsinin ortasına biberi ikiye bölerek alıyoruz .
- Üzerine dörde dilimlediğiniz domatesleri bırakarak taş fırına gönderiyoruz .
- Bir saat pişme süresi var dilerseniz evdeki fırında da 250 derece de kızarana kadar pişirebilirsiniz, ben taş fırında daha lezzetli olduğunu düşünüyorum tercih sizin deneyenlere şimdiden.
Dibi Soslu Patlıcan Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı