bilgisayarci
FD Üye
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr oda sıcaklığında margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı üzerine sürülecek)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım demet dereotu
- 4 bardak kadar un
- İsteğe bağlı beyaz peynir
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, toz şeker, tuz, sirke, kabartma tozu uygun bir kapta karıştırılır.
- Kontrollü olarak un eklenir, hafif ıslak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- İnce kıyılmış dereotu hamura eklenir. Yoğurulur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp,yuvarlanır.
- İsteğe bağlı peynirli ekleyip yuvarlanabilir.
- Hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür. -isteğe bağlı çörekotu, susam, haşhaş serpiştirilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda denetimli 20 dk kadar üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyetler olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.