Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça
0
34

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
dereotlu-pogaca.jpg

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 1 yumurta + 1 yumurta akı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 150 gram eritilmiş tereyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı mısır unu
  • Dereotu (ince kıyılmış)
Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı

Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kuru materyaller hariç tüm gereçler bir kaba alınır ve çırpıcıyla çırpılır.
  2. Akabinde elenerek kuru gereçler de eklenir ve yoğurulur.
  3. Son olarak dereotu da eklenip biraz daha yoğurulur.
  4. Daha sonra 15 dakika buzdolabına kaldırılır.
  5. Akabinde biçim verilip, yumurta sarısı sürülür.
  6. Evvelce ısıtılmış 170° fırında 25 dakika kadar pişirilir. (kürdanla denetimli biçimde pişirelim. ) birinci sıcağı çıktıktan sonra servise hazır, afiyet bal şeker olsun. ????.
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,692Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt