
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 yumurta + 1 yumurta akı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 150 gram eritilmiş tereyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı mısır unu
- Dereotu (ince kıyılmış)
- 1 yumurta sarısı
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuru materyaller hariç tüm gereçler bir kaba alınır ve çırpıcıyla çırpılır.
- Akabinde elenerek kuru gereçler de eklenir ve yoğurulur.
- Son olarak dereotu da eklenip biraz daha yoğurulur.
- Daha sonra 15 dakika buzdolabına kaldırılır.
- Akabinde biçim verilip, yumurta sarısı sürülür.
- Evvelce ısıtılmış 170° fırında 25 dakika kadar pişirilir. (kürdanla denetimli biçimde pişirelim. ) birinci sıcağı çıktıktan sonra servise hazır, afiyet bal şeker olsun. ????.