Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça
0
34

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
dereotlu-pogaca.jpg

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yumurta akı ( sarısı üzerine )
  • 1 yeke kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sireke
  • 3 / 3,5 su bardağı un ( kontörlü ekleyelim )
  • 1 çay bardağı dereotu

Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Dereotu ve yumurta sarısı hariç bütün gereçleri karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. Dereotu bu da ekleyelim. (ben hamuru ikiye böldüm ve yarısına dereotu koymadım. )
  3. Ceviz büyüklüğünde hamurdan modüller alalım ve poğaça formu verelim.
  4. İçine peynir de koyabilirsiniz çok hoş yakışıyor.
  5. Tepsiye dizelim, üzerine yumurta sarısı sürelim ve çörek otu atalım.
  6. Evvelce ısıtılmış 185 dercede 35dk denetimli pişirelim. Afiyet olsun ????.
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt