Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça
0
43

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
dereotlu-pogaca.jpg

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 125 gram tereyağı yahut margarin (Yumuşak)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta (1 tane sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kase peynir
  • 1 küçük kase kıyılmış dereotu
  • Aldığı kadar un (3 su bardağı)

Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tereyağ, sıvı yağ, süt ve yumurtayı yoğurma kabımıza alıp düzgünce karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra tuz kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek yavaş yavaş yoğuralım unu birden koymayın zira her un farklılık gösterebilir.
  3. Yoğurma sürecini bitirdikten sonra ince ince kıydığımız dereotunu da ekleyip hamurumuza karışana kadar tekrar yoğuralım.
  4. Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elinizde açıp içine peynir ek edip istediğiniz üzere hal verin.
  5. En son üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu ile süsleyip 180 derece fırında pişirin. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun ellerinize sıhhat ????????????????
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 4 su bardağı un1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt2 yemek kaşığı üzüm sirkesi2 yemek kaşığı yoğurt1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı tuz2 adet yumurta (1 inin sarısı ayrılacak)Yarım demet dereotu İçi için Beyaz peynir Üzeri için. 1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 1 çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurta1 çay bardağı yoğurt1 paket kabartma tozu1 çay kaşığı tuzYarım demet dereotuAldığı kadar un (Yumuşak ele yapışmayan hamur olacak) Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yoğurma kabına sırasıyla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Dereotlu Peynirli Küçük Poğaça (Kıyır Kıyır Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için ayrılacak)125 gram tereyağı yahut margarin (Oda sıcaklığında olacak)1 çay bardağı sıvı yağ (Bardak ölçüsü 125 ml)1 çay bardağı yoğurt1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
348
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Gereçler 1 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuz1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt7,8 kısım dereotu (Dereotunu seviyorsanız ölçüsü artırabilirsiniz.)2,5 su bardağından biraz fazla un1 paket kabartma tozu Üzeri için Yumurta sarısıSusam Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Dereotlu Pamuk Poğaça Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 su bardağı sıvı yağ1 paket yasmaya yada 2paket kurumaya1 tatlı kaşığı tuz2 yemek kaşığı şeker2 adet yumurtanın akı içine sarısı yüzüne5 su bardağı unYarım bağ ince kıyılmış dereotu İçine 250 gr peynir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt