
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta+1yumurta akı
- Yarım demet dereotu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet kabartma tozu
- 2.5-3 su bardağı un
- 1 yumurta sarısı
Dereotlu Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm materyalleri kabımıza alıp, unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra kesimler koparıp yuvarlayıp tepsimize diziyoruz.
- Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürün.
- 180 derecede 15-20 dk denetimli pişiriyor kızarmasını sağlıyoruz. Afiyet olsun.
Not: bu tanımdan 11 tane çıkıyor isterseniz iki ölçü yapabilirsiniz.
#ilhamtarifler.