Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
dereotlu-pogaca-4.jpg

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kabartma tozu
  • Un
  • 1 demet dere otu
  • İçi için beyaz peynir
Üzeri için
  • 1 yumurta sarısı

Dereotlu Poğaça Tanımı Yapılışı

  1. Dere otumuzu yıkayıp suyunu süzmesi için kenara koyalım.
  2. Hamuru yapmaya başlayalım.
  3. Yumurtayı sıvı yağı sütü yoğurdu karıştıralım tuzu ve kabartma tozu nu ekleyip karıştıralım.
  4. Akabinde yalnızca yapraklarını doğradığımız dere otunu ekleyelim ve karıştıralım.
  5. Ve son olarak denetimli bir halde ununu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  6. Hamurumuzu 15 kesime ayırıp yumak haline getirelim.
  7. Akabinde biçimini verelim ortasına peynir koyup kapatalım.
  8. Üzerine yumurya sarını sürüp evvelden ısıtılmış fırında 190 derecede 25 dk kadar pişirelim. Herkesin fırını farklı olduğu için mühlet değişebilir. Afiyet olsun ????.
 
858,505Konular
982,780Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt