Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 2 adet yumurta ( 1 adedinin sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 buçuk paket kabartma tozu
- 1 kase dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3-4 su bardağı un
- Peynir
- Çörek otu ve susam
Dereotlu Poğaça Tanımı Yapılışı
- Sıvıyağ, süt, tereyağı ve yumurta kaba alınıp karıştırılır.
- Daha sonra un ve dereotu hariç öteki materyallerde eklenip yoğurulur.
- En son unu ve dereotu karıştırılıp ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde edilir.
- Hamur küçük bezeler halinde yuvarlak yapılır, elimizde açıp içerisine peynir koyup kapatıyoruz.
- İsteğe bağlı sadede bırakılabilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu karışımından atıyoruz.
- 175 derece fırında 35-40 dk kadar üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.