Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dereotlu Poğaça

Hoş geldin! cevitamini tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Dereotlu Poğaça
0
89

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
dereotlu-pogaca-6.jpg

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram tereyağı yahut margarin
  • 2 adet yumurta ( 1 adedinin sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 buçuk paket kabartma tozu
  • 1 kase dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 su bardağı un
İçi için :
  • Peynir
Üzeri için :
  • Çörek otu ve susam

Dereotlu Poğaça Tanımı Yapılışı

  1. Sıvıyağ, süt, tereyağı ve yumurta kaba alınıp karıştırılır.
  2. Daha sonra un ve dereotu hariç öteki materyallerde eklenip yoğurulur.
  3. En son unu ve dereotu karıştırılıp ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde edilir.
  4. Hamur küçük bezeler halinde yuvarlak yapılır, elimizde açıp içerisine peynir koyup kapatıyoruz.
  5. İsteğe bağlı sadede bırakılabilir.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu karışımından atıyoruz.
  7. 175 derece fırında 35-40 dk kadar üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,776Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt