
Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 240 gram tereyağ veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kabartma tozu
- İsteğe göre 4 gram yaş veya kuru maya
- Yarım demet dereotu
- 2 adet rendelenmiş havuç
- 4 veya 5 su bardağı un
Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle belirtmeliyim ki bu ölçülerin yarısını yaptım ve 12 adet poğaça elde ettim.
- Derin bir kaba un,dereotu ve havuç hariç tüm malzemeler iyice karıştırılır, ben kuru maya kullandım. Azar azar un ilave edilir. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Doğranmış dereotu ve havuçlar eklenir yoğrulur.
- Havuçların suyunu sıkarsanız un ihtiyacı olmayacaktır. Sulu halde eklerseniz tekrar un gerekebilir kontrollü şekilde ilave edersiniz.
- 50 gram bezeler halinde avucunuzla içi açılır ve peynir ilave edilip kapatılır. Biraz üstü kapalı dinlendirin.
- Daha sonra üzerine yumurta sarısı,çörekotu serpip daha önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri ķızarana kadar pişirin. Fırını kapattıktan sonra 10 dk içinde bekletin. Afiyet olsun ????.