
Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı zeytinyağı yahut ayçiçek yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 kase dereotu
- 3-3, 5 su bardağı un
- 1 kase beyaz peynir
Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir yoğurma kabında önce sıvı materyalleri karıştıralım .
- Akabinde unu ve kabartma tozunu ekleyelim.
- Unumuzu yavaş yavaş ekleyelim.
- Yumuşak bir hamur elde edelim.
- Dere otumuzu minik minik doğrayıp hamura ekleyelim tekrar yoğuralım,.
- Dilerseniz peyniri de hamura ekleyip yoğurabilirsiniz.
- Ben şekil verirken içine koymayı tercih ediyorum.
- Toplam 16 tane olacak şekilde beze yapıyoruz.
- Bezeleri yuvarlarken içlerine birer kaşık peynir koyuyoruz.
- Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüyoruz.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.