Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dereotlu Pastane Poğaçası

Dereotlu Pastane Poğaçası
0
100

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
dereotlu-pastane-pogacasi.jpg

Dereotlu Pastane Poğaçası Tanımı İçin Gereçler

  • 125 gram yumuşak tereyağı
  • 1 su bardağından iki parmak az sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (1 tane sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı instant kuru maya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Küçük 1 demet dereotu
  • Yaklaşık 6 su bardağı kadar un
İçi için:
  • Beyaz peynir

Dereotlu Pastane Poğaçası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bir kap içine 1 su bardağı ılık su, 1 yemek kaşığı instant kuru maya ve 2 yemek kaşığı toz şeker koyup, karıştırın.
  2. Yavaşça kabarana kadar kenarda bekletin.
  3. Öbür tarafta diğer kap içine 1 su bardağından iki parmak az sıvı yağ, yarım su bardağı yoğurt ve 2 adet yumurta koyun.
  4. Yumurtalardan bir adedinin sarısı poğaçaların üzeri için kullanılacak.
  5. Mayalı karışımı da ekleyin.
  6. 6 su bardağı unu da azar azar ekleyip, yumuşak lakin ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  7. Son olarak küçük bir demet ince ince doğranmış dereotunu koyup, tekrar yoğurun.
  8. Hazırladığınız dereotlu pastane poğaçası hamurunu 30 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
  9. Bu sırada poğaçanın iç materyali için bir kaba beyaz peynir rendeleyin.
  10. Dereotlu pastane poğaçası hamurundan avuç için büyüklüğüne yakın kesimler alın.
  11. Elinizde açıp, içine peynir koyup, hamuru kapatın.Ben bazen hamuruna da karıştırıyorum.
  12. Yağlı kağıda dizin.
  13. Daha sonra poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp, çatal ile çizgiler çizin.
  14. İsteğe nazaran susam ya da çörek otu serpiştirin.
  15. Hazırladığınız peynirli dereotlu pastane poğaçasını yaklaşık 10 dakika kadar tepsi içinde de mayalanmaya bırakın.
  16. Daha sonra soğuk fırına verip, 180 derecede üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
  17. Peynirli dereotlu pastane poğaçası piştikten sonra fırından çıkartıp, servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
 

Similar threads

Dereotlu Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler 125 g margarin1 çay bardağı sıvı yağ1/2 (yarım) çay bardağı yoğurt2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz2 yemek kaşığı sirke1 paket kabartma tozuYarım demet dereotuAlabildiğine un İçi için; 1 çay bardağı lor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Pastane Poğaçası (Dereotlu) Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağıYarım çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı sirke2 yemek kaşığı yoğurt1 kabartma tozu2,5 su bardağı unYarım demet dereotuBeyaz peynir1 adet yumurta1 yumurta sarısı üzeri için1 tatlı kaşığı tuz Pastane Poğaçası (Dereotlu) Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Dereotlu Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler 150 gr margarin1 çay bardağı sıvı yağ2 yumurta(sarısı üzerine)3 yemek kaşığı yoğurt1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı sirke4-4.5 su bardağı unYarım demet ince kıyılmış dereotu Arası için; Beyaz peynir yada kaşar peyniri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Dereotlu Peynirli Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler 1 paket yaş maya2 su bardağı ılık süt1 yemek kaşığı şeker1 tutam tuz2 adet yumurta beyazı ( sarıları üzerine)1 su bardağı sıvı yağAldığı kadar un1 tutam ince kıyılmış dereotu ve ezilmiş peynir Dereotlu Peynirli Pastane Poğaçası Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Dereotlu Kıyır Kıyır Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta ( birinin sarısı üzeri için ayırılacak )100 gram oda sıcaklığında margarin1 çay bardağı zeytinyağı ( sıvı yağ ile karışık olabilir yarı yarıya )1 çay bardağı yoğurt1 çay kaşığı dolusu tuz1 çay kaşığı şeker1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt