Dereotlu Mini Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket yaş maya
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine ayrılacak)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Yarım demet dereotu (İnce kıyılmış)
- Aldığı kadar un (Yumuşak kıvamlı bi hamur olmalı)
- 1 yumurta sarısı (Toplamda 2 yumurta sarısı)
- Susam, çörek otu
Dereotlu Mini Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pastaneden aldığımız küçük minik dereotundan çok daha lezzetli bi poğaça tarifi. Mutlaka deneyin ????.
- Yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri alıp karıştıralım. Unu kontrollü bir şekilde ilave edip yumuşak bi hamur elde ediyoruz. Yaklaşık 6,5 su bardağı un kullandım.
- Hamuru dinlendirmeden küçük bezeler koparıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Bütün hamuru bu şekilde hazırlayıp üzerlerine yumurta sarısı sürelim.2 tepsi çıkıyor bu ölçüden.
- En son susam yada çörek otu serpip hamuru tepside 20 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen poğaçaları önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.