elektronikci
FD Üye
Dereotlu Maydanozlu Peynirli Pogaca Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet yumurta
- 125 gram margarin (oda ısısında)
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım demet dereotu
- 4 kısım maydanoz
- 4 su bardağı un
- 1 sıra örgü peynir
- Yarım demet dereotu kıyılmış
- 4 kol maydanoz
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Çörek otu
Dereotlu Maydanozlu Peynirli Pogaca Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Margarini, sıvıyağı, yumurta bir kaba alınır güzelce çırpılır.
- Sonra yoğurt ve tuzu ekleyip karıştırılır.
- Dereotuyla maydanozu ekleyip karıştırılır.
- Akabinde kabartma tozunu ve unu ekleyip karıştıralım .
- Sonra elimizle yoğuralım.
- Ufak mandalina büyüklüğünde hamur alıp elimizle açıp hazırladığımız iç harcımızı içine koyalım ben balık üzere biçim verdim isteyen istediği biçimi verebilir.
- Yağlanmış tepsiye alalım 180 derece ısıtılmış fırına verelim üstü kızarıncaya kadar pişirelim bir buçuk tepsi çıktı .Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.