teknolojiuzmani
FD Üye
Dereotlu Kuş Üzümlü Pirinç Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı osmancık pirinç
- Az ölçü tereyağı ve zeytinyağı
- 1 avuç kuş üzümü
- 4-5 kol ince kıyılmış dereotu
- 1 tatlı kaşığı dolusu karabiber
- 3 su bardağı kaynar su
Dereotlu Kuş Üzümlü Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağı ve zeytinyağını ekleyip pirinçlerimizi 5 dakika kavuralım.
- Kaynamış suyumuzu pirincin üstüne dökelim. Karabiber ve kuş üzümünü ekleyip pişmeye bırakalım.
- Pilavımız pişince dereotunu ekleyip 10 dakika dinlendirelim.
- Dilerseniz farklı baharatlar ve badem, dolmalık fıstıkta ekleyebilirsiniz ben konut de ki materyallerle yaptım. Deneyenlere afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.