teknolojiuzmani
FD Üye

Dereotlu Kuş Üzümlü Pirinç Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı osmancık pirinç
- Az ölçü tereyağı ve zeytinyağı
- 1 avuç kuş üzümü
- 4-5 kol ince kıyılmış dereotu
- 1 tatlı kaşığı dolusu karabiber
- 3 su bardağı kaynar su
Dereotlu Kuş Üzümlü Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağı ve zeytinyağını ekleyip pirinçlerimizi 5 dakika kavuralım.
- Kaynamış suyumuzu pirincin üstüne dökelim. Karabiber ve kuş üzümünü ekleyip pişmeye bırakalım.
- Pilavımız pişince dereotunu ekleyip 10 dakika dinlendirelim.
- Dilerseniz farklı baharatlar ve badem, dolmalık fıstıkta ekleyebilirsiniz ben konut de ki materyallerle yaptım. Deneyenlere afiyet olsun ????.