Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dereotlu Kıyır Poğaça

Dereotlu Kıyır Poğaça
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
dereotlu-kiyir-pogaca.jpg

Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 125 gram tereyağı yahut margarin oda ısısında
  • 1/2 (yarım) çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta beyazı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) demet dereotu kıyılmış
  • 2,5 -3 su bardağı un
Üzeri İçin
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörekotu & susam

Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Dereotu ve un hariç gereçleri karıştırma kabına alıp karıştırın. Unu denetimli ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  2. Dereotunu ekleyip bir iki tıp daha yoğurun. 5-10 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp dilediğiniz hali verin.
  3. Ben bir kısmını poğaça, bir kısmını sade yuvarlak, bir kısmına da küp küp doğranmış kaşar peynir, beyaz peynir ve çekirdeğinden ayrılmış zeytin ekleyip biçim verdim.
  4. Fırın kağıdı kaplı tepsiye poğaçaları alıp yumurta sarısı sürün. Üzerlerine çörekotu, susam serpin. Evvelce ısıtılmış 180-200 derecelik fırında kızarana dek pişirin. Afiyetle ????
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt