iltasyazilim
FD Üye
Dereotlu Kaşarlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta (Birinin sarısı daha sonra üzerine sürmek için ayrılacak)
*1 su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı tereyağı
*1 paket kabartma tozu
*1 kase lor peyniri (isteğe bağlı)
*1 havuç
*1,52 tatlı kaşığı tuz (lorun tuz oranına göre ayarlanabilir)
*Yarım demet dereotu
*Kaşar
*Aldığı kadar un
Dereotlu Kaşarlı Poğaça Tarifi Yapılışı Önce sıvılar bir kapta karıştırılır Yumurta yoğurt ve yağlar iyice karıştırılır Tereyağının sıcak olmamasına dikkat edelim ki yumurtayı pişirmesin
Havuç rendelenir, dereotu incecik doğranır ve lor peyniri ile birlikte karışımın içine atılır Burada lor peyniri yerine dolapta kalan karışık peynirlerinizi de kullanabilirsiniz En son olarak aldığı kadar un ve kabartma tozu eklenerek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edilir
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır Avuç içinde açılarak içine büyük bir küp kaşar konulur ve kapatılarak yuvarlak şekil verilir Kaşarları büyük küpler halinde koyarsanız poğaçanız daha lezzetli olacaktır
Hazırlanan poğaçaların üzerine ayırdığımız bir yumurtanın sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirilir
Afiyet olsun
*2 yumurta (Birinin sarısı daha sonra üzerine sürmek için ayrılacak)
*1 su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı tereyağı
*1 paket kabartma tozu
*1 kase lor peyniri (isteğe bağlı)
*1 havuç
*1,52 tatlı kaşığı tuz (lorun tuz oranına göre ayarlanabilir)
*Yarım demet dereotu
*Kaşar
*Aldığı kadar un
Dereotlu Kaşarlı Poğaça Tarifi Yapılışı Önce sıvılar bir kapta karıştırılır Yumurta yoğurt ve yağlar iyice karıştırılır Tereyağının sıcak olmamasına dikkat edelim ki yumurtayı pişirmesin
Havuç rendelenir, dereotu incecik doğranır ve lor peyniri ile birlikte karışımın içine atılır Burada lor peyniri yerine dolapta kalan karışık peynirlerinizi de kullanabilirsiniz En son olarak aldığı kadar un ve kabartma tozu eklenerek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edilir
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır Avuç içinde açılarak içine büyük bir küp kaşar konulur ve kapatılarak yuvarlak şekil verilir Kaşarları büyük küpler halinde koyarsanız poğaçanız daha lezzetli olacaktır
Hazırlanan poğaçaların üzerine ayırdığımız bir yumurtanın sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirilir
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.