
Dereotlu Kabak Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 1-2 kg kabak
- 1/2 (yarım) demet dereotu ( yarım demet )
- Yarım kuru soğan
- 2-3 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- Tuz ( göz kararı ve isteğe nazaran )
- 1 adet küçük uzunluk domates
- 7-8 su bardağı kaynar su
- Yarım su bardağı pirinç ya da bulgur
Dereotlu Kabak Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabaklar domates ve soğan küp küp doğranır.
- Dereotu kıyılır.
- Tencereye kabaklar hariç her şey konulur.
- Ve biraz kavrulmaya bırakılır.
- Daha sonra kabak ve su eklenir orta sıra denetim edip karıştırarak pişirmeye bırakılır.
- Piştikten sonra sunuma hazırlayabilirsiniz.Afiyet olsun.