Dereotlu Ispanaklı Gözleme Tanımı İçin Gereçler
- 10 su bardağı un
- 4 paket kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Su ( yaklaşık 5 bardak)
- Ispanak
- Dereotu
- Taze yahut kuru soğan (kuru soğan kullanıcaksanız doğradıktan sonra tuzla ovup yıkayın)
- İsteğe nazaran lor eklenebilir
- Tuz
Dereotlu Ispanaklı Gözleme Tanımı Yapılışı
- Hamurumuzu hazırlayıp yaklaşık 30 dakika dinlendiriyoruz.
- Bu sırada iç harcımızı doğrayıp karıştırıyoruz.
- Ben iç harcını pişirmedim zira gerek kalmıyor.
- Dinlenen hamurumuzu bezelere ayırıp kolay açılabilmesi için biraz daha dinlendiriyoruz.
- Oklava yardımıyla hamuru açıp içine bol gereç koyarak ay halinde kapatıyoruz.
- Yağsız tavada yahut sacda önlü gerili pişirip sıcakken servis ediyoruz.
- Yanında yoğurt olağanüstü gidiyoruz bilginiz olsun????????????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.