
Dereotlu Baharatlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 adet yumurta (1 sarısı üzerine)
- 1 su bardağı yoğurt
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- yarım demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kekik
- Pulbiber
- Kimyon
- Karabiber
- Aldığı kadar un
- 1 kase lor
- 1 adet ayırdığımız yumurta sarısı
Dereotlu Baharatlı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kabına yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve tuzu ekleyip homojen olana kadar karıştırıyoruz.
- 2 su bardağı kadar un, ince kıyılmış dereotu, kabartma tozu ve baharatları ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Aldığı kadar un ekleyip yumuşak ele yapışmayan hamur yoğuruyoruz.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapıyoruz.
- Elimizde yuvarlak açıp lor peyniri koyup kapatıyoruz yavaşça yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180- 200 derece fırında 20- 25 dakika pişiriyoruz.
Dereotlu Baharatlı Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı