Dere Otlu Ve Peynirli Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kase ezilmiş beyaz peynir
- 1/2 (yarım) demet ince kıyılmış dere otu
- 1 yumurta beyazı (Sarısı üzerine sürülecek)
- 1 paket Kabartma tozu
- 2 su bardağı un (Markasına nazaran siz eksik yahut fazla ayarlayabilirsiniz)
Dere Otlu Ve Peynirli Poğaça Tanımı Yapılışı
- Evvel sıvı gereçleri karıştırıyoruz. Akabinde ezilmiş peynir ve kıyılmış dere otunu ekliyoruz.
- Tuz ve kabarma tozunu ekledikten sonra denetimli hal de unu ek ediyoruz.
- Hamur ele yapışmayacak biçim de lakin yumuşak olacak.
- Halini verip tepsiye diziyor ve üzerine yumurta sarısını sürüyoruz.
- Evvelce ısıttığımız fırın da 180 derecede 15 dakikada hazır oluyor. Afiyet olsun ????????. 
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.