Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Denizden Babası Çıksa Affetmeyecekler İçin Balık Cenneti Ülkemizden Kış Balıkları Rehberi!

Denizden Babası Çıksa Affetmeyecekler İçin Balık Cenneti Ülkemizden Kış Balıkları Rehberi!
0
78

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
s-2dc15898cf4dcac794323debac0f6e7967b4f6f5.jpg


Balığın küçük manzarasının altında devasa bir şifa deposu yatar. Balıkta Omega 3, B1, B3, B6, B12, A ve D vitaminleri bulunur. Bunlarla bitiyor diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! Birebir vakitte içerisinde bol bol folik asit, fosfor, kalsiyum, iyot ve selenyum üzere mineraller bulunur. Her bir lokması kaygılara deva, hastalara şifa! Her mevsime nazaran balıkların tadı, büyüklüğü ve cinsi değişir. Pekala 'Kışın hangi balıkları yiyeceğiz?' diye düşünüyorsanız kış balıkları rehberimize bir göz atın deriz...????


Pekala ocak ayında hangi balıklar tüketilir?




Ocak ayı balık için bereketli bir aydır.

Birinci balığımız uskumru.



Uskumru büyüklüğüne nazaran üç farklı isme sahiptir. En küçüğü kalinarya, 20-25 cm civarında ve yağlı olanlar uskumru, dönüş yolundaysa şayet çiroz olarak isimlendirilir. Yağlı bir balıktır ve en çok ocak ayında çıkar. Izgarası çok lezzetli olur.

Lüfer, ocak ayında tüketilen bir öteki balık. Tek bir cinsin büyüklüğüne nazaran en fazla isimlendirildiği balıktır.



Lüferin büyüklüğüne nazaran şöyle isimlendirilmesi yapılır: 

  • 10 cm'ye kadar yaprak

  • 11-13 cm ortası çinekop

  • 14-16 cm ortası kaba çinekop

  • 17-20 cm ortası sarı kanat

  • 21-30 cm ortası lüfer

  • 31-35 cm ortası kaba lüfer

  • 35 santi metreden büyükse kofana
Lüfer'in soğuk denizlerde yaşayan cinsi en lezzetlisidir. Yağlı olduğu için ızgarası tavsiye edilir.

Öteki bir balık ise palamut.



25-35 cm kadar palamut, 40–45 cm kadar torik olarak isimlendirilir. Kemikli bir balık çeşididir. Izgarası ve fırını çok lezzetli olur.

İstavrit de ocak bayı balıklarından.



En lezzetli olduğu vakitler kasım ve şubattır. Marmara'da 15-20 cm, Ege'de 30 cm civarında olur. Tavası ve ızgarası önerilir.

Çinekop, lüferin küçük hali. Kimileri balık cinsi olarak adlandırmasa da kışın en sevilen balıklarından.


baliknet.com
11 cm'den büyük lüfere çinekop deniyor. Buğulaması ya da tavada ızgarası çok lezzetli oluyor.

Tekir de ocak ayı balıklarından. Barbunyaya çok emsal bir balık tipi.



6 ila 10 cm ortasında olan bu balığın tavası çok lezzetli olur.

Kefal kış aylarının balığıdır.



Buğulaması ve pilakisi yapılır. Kirli ve bulanık suları sever, bu sebeple muteber yerlerden temin etmek daha sağlıklıdır.

Kırlangıç ocak ayının son balığı.



25-30 cm'ye kadar çıkan uzunluğuyla ızgara ya da tava yapmaya pek uygun bir balık değildir. Buğulaması ve çorbası güzel olur.


Bu bilgilerden sonra artık ocak ayında itimatla ve şuurla balık tüketebilirsiniz. Öbür içeriklerimize de göz atmayı unutmayın! ????

 

Similar threads

BALıK SAĞLıKTıR: Balıkta şeker,karbonhidrat yok denecek kadar azdırProtein açısından ise son derece zengindirBu özellikleriz nedeniyle son derece sağlık lı bir yiyecektirYüz gram yağlı balık yakla şık 22 gram, yağsız balık ise 10 gram protein içerirBalık aynı zamanda proteininden en çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
balık çeşitleri ve pişirme teknikleri BALıK SAĞLıKTıR: Balıkta şeker,karbonhidrat yok denecek kadar azdırProtein açısından ise son derece zengindirBu özellikleriz nedeniyle son derece sağlık lı bir yiyecektirYüz gram yağlı balık yakla şık 22 gram, yağsız balık ise 10 gram protein içerirBalık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
167
Balık pişirmenin de bir adabı ve yolu vardır! İşte hangi mevsimde hangi balık yenir? Balık pişirmenin püf noktaları nelerdir? İşte mevsimine nazaran yemeniz gereken balıklar! 1. Ocak: Uskumru, Lüfer, Palamut ve İstavrit Ocak ayında yiyebileceğiniz en lezzetli balıklar: Uskumru, Lüfer...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
Ülkemizin dört bir yanının denizlerle çevrili olması balık çeşitliliğinin ve çokluğunun da bir göstergesi aslında... Peki bu kadar çeşit balığı ne zaman ve ne şekilde pişirirsen daha leziz olur diye düşündünüz mü hiç? İşte size M'den Z'ye lezzetli balık pişirme rehberi...  A'dan L'ye balık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
D vitamini bakımından oldukça zengin ve kış aylarında tam da mevsimi olan çinekop balığıyla muhteşem bir lezzet hazırlamak ister misiniz? Kokusu buram buram olan ve diyetisyenlerin de mutlaka bir öğün olarak tercih edilmesini önerdiği fırında enfes çinekop balığının tarifi haberimizin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt