
Deniz Dalgası Kurabiyesi Tanımı İçin Materyaller
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı tozşeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 buçuk su bardağı un +1 dolu yemek kaşığı
- Tozşeker
- Not ???? (isteğe bağlı olarak çikolata ile süsleyelim ben fikir olsun diye çikolata ile süsledim)
Deniz Dalgası Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
- Yumurtayı el çırpıcısı ile yeterlice karıştıralım.
- Toz şekeri ve sıvı yağ ek edelim.
- Vanilya kabartma tozu ve unu ek edip elimizle hamuru yoğuralım.
- Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde hamurdan modüller koparıp yuvarlayalım.
- Bezeleri fazla büyük tutmayın fırında kurabiyeler büyüyorlar.
- Kurabiyeleri tozşekere bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Bir su şişesi kapağı ile dalga modelleri verelim.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fırında kurabiyeler beyaz kalacak biçimde pişirelim.
- 14- 15 dakikada benim fırınımda pişti.
- Altı kızardığında kurabiye pişmiş demektir.
- Altını denetim edip fırından alalım.
- İster sade biçimde servis yapın.
- İsterseniz benmari yordamı eritilmiş çikolataya bulayıp fıstık ile süsleyebilirsiniz.
- Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.