Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

denetçinin görevleri

denetçinin görevleri

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
bir denetçini kat maliki kanunları içerisinde görevleri nelerdir,

Kat malikleri kurulu, yöneticinin bu görevdeki tutumunu devamlı olarak denetler ve haklı bir sebebin çıkması halinde onu daima değiştirebilir

Hesapların denetlenmesi için yönetim planında, emin bir süre konulmamışsa; bu denetleme her üç ayda bir yapılır; bununla birlikte haklı bir sebep çıkarsa, hesap denetlenmesi daima yapılabilir

Kat malikleri kurulu teftiş işini, kendi aralarından rakam ve arsa payı çoğunluğuyla seçecekleri bir denetçiye ya da üç şahsiyet bir teftiş kuruluna verebilir; bu halde kontrol eden veya denetim kurulu yönetim planında yazılmış zamanlarda, eğer vakit yazılmamışsa, her takvim yılının birinci ayı içinde kat malikleri kuruluna verecekleri bir raporla denetimin sonucunu ve anagayrimenkulün idare tarzı hakkındaki düşüncelerini bildirir; bu rapor çoğaltılarak birer örneği taahhütlü mektupla kat maliklerine gönderilir

Denetçiler bu raporu ve verecekleri kararları ve gerekli gördükleri diğer hususları, (1) den başlayıp sıra ile dışarı giden sayfa numaraları taşıyan ve her sayfası noter mührüyle tasdikli bir deftere geçirip tarih koyarak altını imza ederler

Denetçi tek kişi veya bir yoklama kurulu biçiminde olabilirKat malikleri kurulunun temsilcisi niteliğindedir

Kat Mülkiyeti Hukuku çerçevesinde Denetçinin Görevleri:

aYöneticinin görevdeki tutumunu gözden geçirmek(kayıtlar uygun tutuluyor mu? İşletme Projesine uygun hareket ediliyor mu?

bHesapları denetlemek

cKat malikleri kuruluna teftiş raporu atamak *

858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt