
Denemeyen Kalmasın Efsane Petibör Bisküvili Meyveli Bonbonlar Tanımı İçin Materyaller
- 2 paket sade petibör bisküvi (Kakaolu olanlada deneyebilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 8 adet kuru kayısı
- 1 adet elma rendesi
- 1 muz
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- 1 portakal kabuğu rendesi
- Hindistan cevizi
- Toz antep fıstığı
- 100 gram bitter çikolata ????
Denemeyen Kalmasın Efsane Petibör Bisküvili Meyveli Bonbonlar Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak petibör bisküvilerimizi rondodan geçirip, geniş bir kaseye alalım. Akabinde bir bardak süt, eritilmiş tereyağını üzerine dökelim.
- Kayısılarımızı ve muzumuzu küçük kesimlere ayırıp üzerine ekleyelim. Rendelenmiş elma ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyelim.
- Son olarak cevizimizi ekleyip karışımı düzgünce birbirine yedirterek elimizle karıştıralım. Sonra başka bir kaseye alıp, streç sinemaya sarıp, derin dondurucu da 30 dakika bekletelim.
- Elimize yapışmaması için, donmuş bir kıvamda olmalı. Dolaptan çıkartalım. Elimizle yuvarlak toplar yapalım.
- Topların bir kısmını hindistan cevizine bir kısmını antep fıstığına bir kısmını çikolata sosuna batıralım. (bitter çikolatayı benmari metodu erittim)
- Akabinde bu sefer buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar bekletip servis edebiliriz. Deneyeceklere afiyet olsun ???? Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun???? İnstagram adresim; aycum_mutfakta_blog sayfama bekliyorum.