
Denemeyen Bin Pişman İncirli Cevizli Hafif Tatlı Tanımı İçin Gereçler
Keki için;
- 6 adet kuru incir
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ceviz
- 1 su bardağı un
- Kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı su
- 1,5 su bardağı su
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nescafe
- 1 litre süt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım paket şanti
Denemeyen Bin Pişman İncirli Cevizli Hafif Tatlı Tanımı Yapılışı
- Yumurtaları uygun bir kaba alarak şeker ile birlikte uygunca çırpıyoruz.
- 2 yemek kaşığı su ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Kuru malzemeyi eleyerek ekliyoruz.Homojen bir kek harcı elde ediyoruz.
- Cevizleri ve küçük küçük doğradığımız incileri unlayıp ek ediyoruz.
- Orta uzunluk bir borcama döküp 160° pişiriyoruz.(pişirme müddeti fırından fırına değişiklik gösterdiği için denetimli olarak pişirin lütfen) ????.
- Kek soğuduktan sonra keke bıçak yahut çatal batırıp delikler açıyoruz. (her yeri eşit bir halde ıslanabilsin diye).
- Sonra bir taşım kaynatıp soğuttuğumuz şerbetini ekliyoruz.
- Daha sonra krema materyalleri birleştirip pişiriyoruz.
- Krema soğuduktan sonra şanti ile çırpıyoruz ve kekle buluşturuyoruz.