Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Denemeyen Bin Pişman İncirli Cevizli Hafif Tatlı

Denemeyen Bin Pişman İncirli Cevizli Hafif Tatlı
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
denemeyen-bin-pisman-incirli-cevizli-hafif-tatli.jpg

Denemeyen Bin Pişman İncirli Cevizli Hafif Tatlı Tanımı İçin Gereçler


Keki için;
  • 6 adet kuru incir
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı un
  • Kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı su
Şerbeti için;
  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nescafe
Kreması için;
  • 1 litre süt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
Piştikten sonra;
  • Yarım paket şanti

Denemeyen Bin Pişman İncirli Cevizli Hafif Tatlı Tanımı Yapılışı

  1. Yumurtaları uygun bir kaba alarak şeker ile birlikte uygunca çırpıyoruz.
  2. 2 yemek kaşığı su ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Kuru malzemeyi eleyerek ekliyoruz.Homojen bir kek harcı elde ediyoruz.
  4. Cevizleri ve küçük küçük doğradığımız incileri unlayıp ek ediyoruz.
  5. Orta uzunluk bir borcama döküp 160° pişiriyoruz.(pişirme müddeti fırından fırına değişiklik gösterdiği için denetimli olarak pişirin lütfen) ????.
  6. Kek soğuduktan sonra keke bıçak yahut çatal batırıp delikler açıyoruz. (her yeri eşit bir halde ıslanabilsin diye).
  7. Sonra bir taşım kaynatıp soğuttuğumuz şerbetini ekliyoruz.
  8. Daha sonra krema materyalleri birleştirip pişiriyoruz.
  9. Krema soğuduktan sonra şanti ile çırpıyoruz ve kekle buluşturuyoruz.
(krem şantiyi lütfen muhallebi düzgünce soğuduktan sonra ekleyin ben ılıkken eklediğim için kendini salan bir krema kıvamında oldu lütfen burdaki konuya dikkat edelim. )????????????????????????.
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt