Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Demlenmiş Hayatlar

Hoş geldin! claudio18 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Demlenmiş Hayatlar
0
163

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Hayatı, her eli kalem tutan bir şeye benzetir Ve ben hep şaşarım bu bir birinden bu kadar uzak ve yan yana gelmesi olanaksız gibi duran sozcukler nasıl oluyor da yan yana geliyor ve bir anlam iceriyor

Senin hayatı cay icmeye benzetmen gibi 'Hayat demi yerinde bir caydır' demen aklıma geliyor

Neden cay diye sormama fırsat vermeden başlamıştın anlatmaya Elindeki cay bardağını kaldırıp bakarken sanki ona konuşuyordun

Hayat demli bir caydır Dem tutmadan icilmez Erken davranmamalı bardağa doldurmak icin Ama cok gec de kalınmamalı Bu guzelim ince belli bardağa erken doldurulan cay tatsız olur, sıcak az şekerli bir su gibi olur Ancak cok bekletirsen de ağızdaki acılığın nedeni olabilir

Cay icmek de yaşamak gibi aceleye getirilmez Hızlı icmeye kalkarsan aceleciliğinin cezası ağzının yanması olur Cok beklemek de iyi değildir Cay caylıktan cıkar hoşaf suyu olur

Cay icme alışkanlığın ile yaşama biciminin benzerliğini o an anlamıştım Ben ikinci bardağı icerken sen hala birinci bardağını bitirmemiş olurdun Bardağı kaldırıp bakman da gozumun onune geliyor İnsanın yaşadığını gormek isteği gibi bir istekle bardaktaki caya baktığını anımsıyorum şimdi

Cay kaldıkca koyulaşır acımtırak bir tadı olur Yaşamakta geciktiğimiz şeyleri yaşamanın zorlaşması gibi Demi tutmamış cay da erken doğumlar gibidir Her erken doğumun doğal sonucu olan yaşama şansının azlığı gibidir dem tutmamış caydan alınacak tat

'Doğuluların cay tutkusu, yaşamı daha derin yaşamasını bilmelerinden mi bilmiyorum' diye eklediğinde ben de hemen aceleyle atlayıp, İngilizler de cay icmeyi sever, oldukca da tiryaki olurlar demiştim

Yine her zaman yaptığın gibi itirazın oncesi gelen o gulumsemeyle karşıladın beni Yolumu kesmek gibi bir şey bu yaptığın Sozum bitmese de dururdum ve ne diyeceğini merakla beklerdim Neyse ki cok beklemeden devam ederdin Bozulduğuma aldırmadan

Doğuluların kucuk bardaklardan cay icme alışkanlığına karşın İngilizler ya koca fincanlar kullanır ya da koca bardaklardan cay icerler Bu cok buyuk bir ayrım olması bir yana, cayı bizdeki gibi demleyerek icen pek az olur

Belki de İngilizlerin koca bardaklarda soğutarak ictikleri cayla, soğuklukları arasında bir bağ vardır Ya da bizim cayın sıcak icilmesi icin kucuk ince belli bardaklardan icmemizin, sıcak kanlı oluşumuzla bir ilgisi

İnsanların alışkanlıkları ile yaşam tarzları arasında bir bağ olması cok doğal ve belki de haklıydın Cayı yapma ve icme bicimlerimiz ile yaşamlarımız ve alışkanlıklarımız otuşuyordur

Cok cabuk ofkelenmemiz de fokurdayan ve kısa surede buharlaşan suya benziyor olmalı

Bunu acele ile soylemiş ve birden durmuştum Ne diyeceğini merak ediyordum Cunku konuyla hic bir ilgisi yoktu Ama hoşuna gitmişti benzetmem Her şey icin mutlaka bir şey demene rağmen o an susmuştun Uzanıp bir cay daha doldururken

“Cok doğru haklısın, ofkemiz de yuksek ateşe konan tez kaynayıp fokurdayan su gibidir Cabuk kaynar buharlaşır Kim bilir yağmur olup ne zaman yere iner deyip sustun

Bu susmalarını da cok iyi biliyorum Kendinde kaybolduğun anların en guzel gostergesiydi susmaların Ve yeni bir yolculuğa cıkıyordun icine Gitmelere kararlı ama telaşsız bir hazırlık icine girerdin Seni yolculuğunda yalnız bıraktığım icin hep uzulsem de donuşunu beklerdim dort gozle Bu beklemelerin en guzel yani seni ozlemekti (alıntı)